Contact & Info

Heb je vragen, ben je nieuwsgierig geworden of kun je iets betekenen voor Popsport? Neem dan contact met ons op!

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je een gerichte vraag voor het traject in jouw regio? Neem dan contact op met de regiocoördinatoren
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Popsport NL

info@popsport.nl
024 324 33 50

Molenveldlaan 96
6523 RM Nijmegen

Over
Popsport

Popsport begeleidt jong aanstormend talent (14-21jr) uit heel Nederland en uit alle subgenres van de popmuziek. Bij Popsport denk je misschien aan een fysieke sport, maar onze sport is muziek. En dat beoefenen vergt vaak ook de nodige lichamelijke actie! Wij maken er een sport van om jonge muzikanten te stimuleren meer met hun muziek te doen. Hierbij maken we ook gebruik van coaches die het beste uit je naar boven halen, ontwikkeling en groei. De aanmoediging van de supporters langs de zijlijn, het speelplezier en het groepsgevoel staan bij Popsport centraal.

Popsport is geen wedstrijd, we werken buiten de schijnwerpers aan talentontwikkeling. Daarom is Popsport misschien niet bekend bij een breed publiek, maar al wel jaren een belangrijke voedingsbodem voor de popsector. Met onze ontwikkeltrajecten begeleiden we jaarlijks zo’n 80 tot 100 gemotiveerde bands, acts, producers en muzikanten. Daarvan kiest gemiddeld 35% voor een muziekvervolgopleiding, 10% voor een ander vak in het muziekveld (manager, boeker, marketeer) en de rest ontdekt tijdens het traject geen muziekcarrière meer te willen: minstens zo’n waardevol resultaat. Deze groep blijft overigens meestal wel muziek maken.

“Muziek
is herkenning,

erkenning en troost. Het stimuleren van de volgende generatie verhalenvertellers is één van de belangrijkere taken in deze wereld. Popsport is nodig.”

MASSI

onze
missie

Wij geloven in gelijke kansen in de muziekindustrie, zodat iedere jongere in Nederland de mogelijkheid heeft om zich verder te ontwikkelen in hun muzikale talent. Doordat we hen prikkelen om meer te doen met hun muziek, doen we een waardevolle en duurzame investering in het Nederlandse muziekklimaat én in de brede persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers.

Meer zelfvertrouwen krijgen, nieuwe dingen leren, gelijkgestemde nieuwe mensen ontmoeten, een uitlaatklep vinden en de mogelijkheid een stap verder te komen, dat zorgt voor een perfecte basis voor de toekomst van de popmuziek.

Wat is popsport?

Onze
REGIOCOÖRDINATOREN

Regiocoördinatoren

Onze
Historie

Popsport is in 2004 opgericht en bedacht door Joery Wilbers, destijds provinciaal popconsulent van Stichting Popmuziek Limburg. Omdat hij zag dat er nauwelijks jonge (school)bands doorstroomden naar de provinciale popwedstrijd ‘Nu of Nooit’, ontwikkelde hij een concept waarin deze schoolbands zich met workshops konden ontwikkelen. De eerste editie was zo’n succes dat Popsport in het daaropvolgende jaar ook in Brabant plaatsvond. Inmiddels wordt het programma  – inmiddels ontdaan van elk mogelijk wedstrijdelement – in bijna heel Nederland georganiseerd, werken we met gemotiveerde talenten die zich buiten schooltijd bezig houden met muziek maken, en is er een landelijk vervolgtraject voor geselecteerde deelnemers. Bovendien worden alle oud-deelnemers automatisch lid van het Popsport Network, wat hen bijvoorbeeld speelplekken op toonaangevende festivals oplevert.

Bijzondere projecten als de John Lennon Educational Tourbus die dankzij Popsport vanuit New York naar Nederland kwam en Art Rocks waarmee Popsport tweejaarlijks met 80 muzikanten langs musea in Nederland gaat om muziek bij kunst te maken, zijn zeker het vermelden waard. Ook zijn we trots op het ontvangen van de Jan Smeets Award 2018, en het feit dat we samen met Popronde, Kunstbende en POPnl aan de wieg stonden van het landelijke Convenant Talentontwikkeling in de Popmuziek 2020-2024. Zo waarborgen we de gezamenlijke inzet voor een blijvende groei en investering in talentvolle muzikanten door activiteiten, kennis en netwerk met elkaar te verbinden.

Jaarverslagen
en statuten

Popsport is een stichting (RSIN 818611303), is geoormerkt als culturele ANBI en is statutair gevestigd in Roermond. De stichting kent een Raad van Toezicht en een directeur-bestuurder. De Raad van Toezicht bestaat uit Bert Lunshof (voorzitter), Erik Benders en Marguerite Rubens. Stichting Popsport onderschrijft de Governance Code Cultuur.

Steun popsport

Aanmelden?

Dat kan! Klik op onderstaande button voor het aanmeldformulier van Popsport 2023.

De voorwaarden

  • Je bent tussen de 14 en 21 jaar oud
  • Jij/jullie schrijven je eigen liedjes/tracks en maken zelf de muziek
  • Deelname aan Popsport kost maar € 200 per act of € 100 voor solo artiesten
Ik wil me aanmelden!