Jamsessie Kytopia

Gepost op 12 augustus 2017 - Popsport Network

In juli 2014 betrok componist en trompettist Colin Benders (beter bekend als Kyteman) het voormalige Poppodium Tivoli aan de Oudegracht in Utrecht en bouwde daar aan een creatief mierennest waar vierentwintig uur per dag gewerkt wordt aan muziek en alles wat daar mee te maken heeft. Achter iedere deur in dit eeuwenoude complex schuilen studio’s en werkplekken waar een mix plaatsvindt van muziek, creativiteit, kennisdeling en talentontwikkeling. Kytopia is een plek waar muzikanten en creatieven creëren, samenwerken en meeschrijven aan de muzikale geschiedenis van Utrecht.

De beste plek dus voor een dag vol experiment, daarom organiseert Popsport Network een jamsessie voor iedereen die meedoet of ooit heeft meegedaan aan Popsport. De workshop wordt geleid door Pieter de Graaf, Mathijn den Duijf en Mark van Bavel.

Pieter de Graaf
Pianist/componist/arrangeur. Pieter heeft bij The Kyteman Orchestra gespeeld, komt binnenkort met een eigen solo album en is een ongeëvenaarde improvisator.

Mathijn den Duijf
Muziekproducer, pianist en bassist, onder andere voor The Kyteman Orchestra, Camilla Blue, HaroldK en Kapok. Mathijn heeft als producer de live opname en jamsessie in de (analoge) opnamestudio terugbracht.

Mark van Bavel
Gitarist  en frontman van Shoulders of Giants en studio-engineer bij de Kytopia Studios.

In de grote zaal van Kytopia worden instrumenten en versterkers neergezet en er zal in wisselende bezettingen geïmproviseerd en gejammed worden. Daarbij komen diverse improvisatie- en ‘instant composing’ technieken aan bod. Ook vocalisten (rappers en zangers) zijn zeer welkom. Tijdens de impro’s en jams is de stem net zo belangrijk als de andere instrumenten, sterker nog, een van de onderdelen van de workshop is dat we impro’s laten beginnen vanuit de vocalisten. Speciale aandacht gaat ook uit naar het gebruik van akkoorden & ritmiek en de verschillende muzikale sferen die je daarmee neer kunt zetten. De workshop laat je op een andere manier kijken naar muziek, songwriting, sound & samenspel en helpt je bij het ontdekken van je eigen creativiteit en geluid.

Datum en tijd: zondag 8 oktober, vanaf 12:00u.
Locatie: Kytopia, Utrecht
Aanmelden niet meer mogelijk