John Lennon Bus doet Nederland aan

Gepost op 30 mei 2018 - Popsport Network

In Leeuwarden, Den Haag en Apeldoorn gaat jong poptalent de grootste mobiele studio van Europa in, om in één dag een nummer te schrijven, op te nemen én een videoclip te maken.

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar Stichting Popsport heeft het voor elkaar gekregen: deze zomer doet de John Lennon Educational Tour Bus drie Nederlandse steden aan. Deze bus is een state-of-the-art mobiele audio- en videoproductiestudio en maakt het voor jonge muzikanten mogelijk professionele muziek- en video-opnames te maken binnen één dag.

In de VS tourt de bus al jaren langs scholen, festivals en conferenties. De Europese versie was voor het laatst in Nederland in 2014. Popsport wilde dit bijzondere project weer naar Nederland halen. Jorien Stravens, directeur van Popsport, vertelt: “In 2014 waren we dolblij dat we de bus in het kader van ons talentontwikkeling programma naar Nederland konden halen. Sindsdien hebben we naar mogelijkheden gezocht om dit fantastische initiatief een vervolg te geven. We hadden al steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds en in februari van dit jaar kregen we te horen dat we de Pinkpop Jan Smeets Award 2018 mochten ontvangen. Hierdoor hebben we de bus nu naar Nederland kunnen halen.”

Samen met verschillende partners organiseert Popsport in drie steden een dagprogramma, waar deelnemers en oud-deelnemers van Popsport aan mee kunnen doen. De tour ziet er als volgt uit:

13 juli Leeuwarden i.s.m Leeuwarden-Fryslân 2018 & Friesland Pop
16 juli Den Haag i.s.m het Haags HipHop Centrum
17 juli FunX Den Haag i.s.m het Haags HipHop Centrum
18 juli Apeldoorn i.s.m Gigant
19 juli Post-productie Apeldoorn

In de steden Leeuwarden, Den Haag en Apeldoorn gaan jonge individuele talenten / (oud-)Popsport deelnemers, die nog nooit met elkaar muziek hebben gemaakt, ’s-ochtends vroeg de bus in. Onder begeleiding van drie ervaren Lennon Bus producers/engineers wordt uit het niets een nieuw nummer geschreven en opgenomen. Een afsluitende videoproductie maakt ook nog deel uit van het programma. Tijdens de post-productiedag bekwamen Popsporttalenten en -technici zich, samen met de crew van de bus,  in het mixen en editen van zowel audio als video. De Lennon Bus is daartoe uitgerust met de nieuwste hardware en software. De Popsportlocaties die de Lennon Bus deze zomer aandoet, maken deel uit van een Europese promotour.

Bekijk de resultaten van de tour in 2014 in deze playlist op YouTube.

De inschrijving voor de John Lennon Bus is inmiddels gesloten!

Neem voor meer informatie contact op met Maud Berben via maud@popsport.nl (productie) en met Elke van Berkom via elke@popsport.nl (pr & communicatie).