Lees meer over en luister alvast naar Junkfood Lunchbox, FonK, FLØD, Facecard, Rumble in the Barn, Charades, Daisy, PsySo en Brent!

Junkfood Lunchbox

Junkfood Lunchbox is een 3 koppige psychedelic grunge band met sterke invloeden van Rage Against The Machine en Nirvana. In 2016 behaalden ze de 2e plek tijdens de regiofinale van Kunstbende. In 2017 deden ze mee aan Popsport Limburg en Popsport NL. Ook zijn ze in 2017 geselecteerd voor Nu of Nooit.

FonK

FonK is een frisse, jonge band van 6 man, die vol plezier muziek maken. De muziekstijl van deze jongens valt het best in de categorie indie-pop in te delen, maar als je een specifieker beeld wil krijgen, stel je dan eerst hun frontman voor, een singer-songwriter die met krachtige zang en gitaar de basis van de meeste nummers neerlegt. Beeld je dan stevige, strakke drums, een sfeervolle elektrische gitaar, levendige toetsen, een catchy bas en tot slot een knallende sax in, die regelmatig door twee extra blazers wordt versterkt. Meng dit alles tot een fris, catchy, maar ook intens geheel en je hebt waar FonK voor staat. 

FLØD

In een besneeuwde autorit naar huis werd FLØD geboren: vier jonge muzikanten besluiten dwalende drieklanken te gebruiken om de grandeur van de leegte op te zoeken. Het resulteert in een harmonische samenvoeging van dromerige folk en close harmony, meeslepend als een stille Scandinavische sneeuwvlakte.

Facecard

Facecard is een rock band gevormd in 2016 door BijVrijdag. De band heeft 3 leden in totaal: drummer (Laurens Klep 2001), bassist (Tim grunewald 1998) en leadzanger/gitarist (Lennard Steiginga 2001). De korte periode dat ze bij elkaar zijn, waren ze al gelijk op elkaar ingespeeld. FaceCard haalt inspiratie uit bijvoorbeeld: FooFighters, Green day, Muse en Black Keys. In maart 2017 hebben ze hun eerste nummer opgenomen (straight forward).

Rumble in the Barn

Rumble in the Barn is een jonge generatie gekkos die houden van muziek maken. Ze deden mee aan Popsport Noord-Holland 2017. De band bestaat uit: Japie Mittring (bas), Ide Cornelissen (mandoline/zang), Berend Boot (gitaar), Jan Leeflang (gitaar/zang) en Sidney Francis (drums).

Charades

Charades is als een droom gevoed door melancholie die je laat ontwaken in een frontale botsing met de werkelijkheid. Bitterzoete klanken die onder je huid kruipen en af en toe de haren overeind laten staan. De band bestaat uit zanger/gitarist Gerben Kieviet, bassist Frank Mastenbroek en drummer Rick Kouwenberg. Zodra ze het podium op stappen verliezen ze hun identiteit en geven ze zich oncontroleerbaar over aan de grillen van hun muziek. Labels die regelmatig aan de muziek van Charades gehangen worden zijn Post-Punk en Alternatieve Rock. Zelf beschrijven ze zich als Brand New uitgevoerd door je favoriete 90’s band met een snaredrum geleend van Deftones. 

Daisy

Daisy is een 17 jarige singer-songwriter uit De Wijk. Een piepjonge muzikante met een volwassen geluid. Daisy schrijft prachtige pop en jazz ballads op piano en tegenwoordig ook gitaar. In de muziek van Daisy zijn invloeden te horen van London Grammar  en singer-songwriters als Norah Jones, Jeff Buckley en Carole King.

PsySo

PsySo is een vernieuwende alternatieve rock band, die op muzikale wijze verschillende stylen aan elkaar breidt. Een live gig van PsySo wordt gekenmerkt door authenticiteit en ruwe emotie/energie, die gestuurd wordt door de originele songs die de band schrijft. De jonge honden wonnen onlangs de ‘Play 4 Freedom’ bandwedstrijd en speelden daarom op Bevrijdingsfestival Brabant en openden Festival Mundial. Ook zitten de jongens samen op het RockCity Institute en hebben zei een verrassend sterke fanbase in België.

Brent

Deze 16 jarige DJ/producer is de vertegenwoordiger van het producertraject van Popsport Drenthe op dit showcase festival. Hugo Room is sinds de brugklas bezig met het maken van elektronische muziek. Hij draait hier en daar schoolfeesten en andere evenementen, post eigen gemaakte nummers op social media en begon sinds kort naam te maken als Brent. Zijn muziekstijl zou hij omschrijven als een mix van mysterieuze, complexe melodieën en donkere drops met rauwe bas-geluiden. Hij creëert met zijn werk een authentieke ervaring door middel van creatief gebruik van bekende muziek en origineel gebruik van bijzondere en vernieuwende stijlen, verrassende elementen en tevens eigen producties. Daarmee geeft hij het publiek wat het wil, maar vooral wat het niet wist dat het wou!