Vrijkaarten Muzikantendag 2018

Gepost op 12 april 2018 - Popsport Network

Op zaterdag 26 mei vindt de Muzikantendag plaats in de Melkweg en Sugarfactory in Amsterdam en (oud-)deelnemers van Popsport kunnen zich hieronder opgeven voor gratis kaarten. De eerste sprekers, panels en flitscolleges zijn ook bekend. De Muzikantendag wordt gepresenteerd door Buma en georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP. De dag bestaat sinds 1996 en heeft als doel Nederlandse muzikanten van alle niveaus te helpen zich zakelijk en artistiek te ontwikkelen. Lees hieronder meer over het programma.

Panels en flitscolleges
In drie zalen van de Melkweg vinden er panels, clinics en flitscolleges plaats. Zo is er in samenwerking met Interface een clinic van Sjam Sjamsoedin (oud-dj van Nobody Beats The Drum). Presenteert BAM! het componistenpanel met o.a. Torre Florim (De Staat). Verder zijn er panels over boekingen in het buitenland, schrijven in opdracht en geld verdienen met je muziek.

Ook zijn er dit jaar weer flitscolleges op de Muzikantendag. In deze TEDx-achtige korte colleges vertelt onder andere Ruud Hoevenaar over boekhouden, spreekt Erwin Vogel over pluggen en heeft Marg van Eenbergen het over produceren.

Neem je demo mee en laat deze beoordelen
De Muzikantendag is dé ontmoetingsplek voor ambitieuze muzikanten en de muziekindustrie. Bezoekers kunnen hier in 1-op-1 gesprekken hun muziek pitchen bij professionals uit de muziekindustrie, in de hoop ontdekt te worden, of nog beter: door te breken. Meer dan zeventig vertegenwoordigers zijn aanwezig op deze dag om feedback te geven op je muziek. Daarbij moet je denken aan boekers, managers, producers, journalisten, publishers, pluggers, A&R managers van platenmaatschappijen, radiomakers en programmeurs.

In totaal worden er meer dan 800 demo’s beluisterd tijdens de Muzikantendag door vertegenwoordigers van o.a. DWDD, NPO 3FM, Friendly Fire, 3VOOR12, Topbillin’, Universal Music, NPO Radio 2, Agents After All, BMG Talpa Music, Popronde, OOR, NPO FunX, MOJO, MassiveMusic en Puna.

Meer info vind je op de website van de Muzikantendag en in het Facebookevent.

Datum en tijd: Zaterdag 26 mei, 11:00-18:00
Locatie: Melkweg en Sugarfactory, Lijnbaansgracht 234, 1017 PH Amsterdam
Kosten: entree is €15,-, maar voor (oud-)deelnemers van Popsport hebben we gratis kaartjes!
Aanmelden: via de knop hieronder, uiterlijk 17 mei 17:00u

Aanmelden niet meer mogelijk.