Workshopdag Van Online naar Optreden

Gepost op 19 april 2017 - Popsport Network

Muziek schrijven en repeteren is leuk, maar je wil natuurlijk ook op het podium terecht komen. Maar hoe? Om je act op dit gebied een boost te geven, organiseert Popsport Network op 4 juni in Simplon een workshopdag over online zichtbaarheid, promotie en boekingen.

Je kunt aan de slag met drie door de wol geverfde coaches die hun expertise met je delen: Peter Dijkstra, Marcel Duzink en Daniël Dols.

Peter Dijkstra
Peter maakte zijn eerste stappen in de popcultuur als journalist voor VPRO’s 3voor12 en OOR. Al vrij snel verliet hij de media om programmeur te worden. Eerst bij Podium Asteriks in Leeuwarden, nu bij Simplon in Groningen. Hij is sinds de oprichting betrokken bij Welcome to The Village, maar ook programmeur van festivals als Oerol, De Nacht van Kunst & Wetenschap en De Nacht van Kunst & Kennis. Alsof er nog tijd over is doet hij ook het management voor The Homesick. 

Bij Peter kun je al je vragen stellen over optredens. Hoe kom ik aan optredens? Hoe schrijf ik een programmeur aan? Waarom staat The Homesick wel op dat festival en mijn band niet? Hoe werkt een programmeur?

Marcel Duzink
Vanuit zijn bedrijf Muzink verzorgt Marcel het management voor o.a. Audio Adam en The Cool Quest. Het bookingsroster van Muzink bestaat uit o.a. Sabrina Starke, Jick Munro & The Amazing Laserbeams, Ruben Annink en Ali B.

Met Marcel ga je aan het werk vanuit je eigen act, hoe kun je zelf een boeking veroorzaken?

Daniël Dols
Daniël helpt artiesten vanuit zijn bedrijf SongKit met het online publiceren en promoten van hun muziek. Dit deed hij al met HAEVN, Kraantje Pappie, Fresku en Lotte Walda. Ook maakt hij elektronische muziek onder de naam Aurix. Met bijna 2 miljoen Spotify-plays en promotie door grote kanalen weet hij dat je geen label meer nodig hebt om succesvol te zijn.

Met Daniël kijk je naar je online promotie. Hoe zet je je als band online op de kaart? Hoe richt je je social media in om nieuwe luisteraars te vinden, je fanbase te laten groeien en je muziekcarriére écht vooruit te helpen? Bekijk welke manieren, tools en websites nou écht werken en hoe je direct zelf aan de slag kunt. Want je hebt veel meer succes in eigen hand dan je misschien zult denken.

Datum en tijd: zondag 4 juni, 12:30 inloop, workshops van 13:00 tot 16:00
Kosten:
 deelname gratis voor (oud-)Popsporters
Locatie: Simplon, Groningen
Aanmelden via de button hieronder

[button label=”Aanmelden” url=”https://goo.gl/forms/xCWFwufcWJrnjehi1″ color=”#eee” target=”_blank”
ptag=true]