Zes acts sluiten Popsport Gelderland af in Willemeen

Gepost op 24 mei 2018 - Popsport

Welke act gaat door naar het landelijke traject?

Op zaterdagavond 9 juni vindt de showcase van Popsport Gelderland plaats in Willemeen, Arnhem. Het intensieve coachingstraject, waar de afgelopen vijf maanden zes geselecteerde acts uit Gelderland en Noord-Brabant aan mee deden, wordt hiermee afgesloten. Van keiharde rock ’n roll tot intieme luisterliedjes, en van Nederlandstalige rap tot Americana: alles komt voorbij. Op deze avond wordt ook bekend gemaakt welke act doorstroomt naar het verdiepende landelijke Popsport-traject.

The Moans is The Return Of Rock ‘N’ Roll en dat zul je weten ook! Dit viertal heeft branie, bakken met talent en de potentie om volle stadions aan het gillen en dansen te krijgen. Emma van Dooren maakt stemmige en intieme luisterliedjes. Met slechts een stem, piano en gitaar betrekt zij het publiek in haar gevoelswereld. Olaf Putker is sinds de wieg gegrepen door country & rock-‘n-roll. Al snel nadat hij leerde lopen en praten, maakte hij zich zowel het zingen als gitaarspelen meester en ontwikkelde hij zijn eigen ABC bestaande uit americana, blues en country. De Nijmeegse Renee de Vos maakt alternatieve popliedjes met zang en gitaar. Vanavond staat ze met band op het podium! Jelle Verse brengt pure hiphopteksten met een catchy popsound. De rapper staat met zijn Nederlandstalige lyrics middenin de maatschappij en zoekt zowel muzikaal als inhoudelijk naar vernieuwing. Morning Dawn is een alternatieve rockband met veel invloeden van 90’s emo/indie genres. Verwacht nummers vol energie en een krachtige en dynamische performance!

Deze zes acts kregen de afgelopen maanden coaching in allerlei vakgebieden, zoals songwriting, stage performance, zang, nummeropbouw en publiciteit. Een professionele fotograaf ging met ze op pad voor een goede bandfoto en de deelnemers gingen de studio in om een nummer op te nemen.

De showcase op 9 juni is de officiële afsluiter van Popsport Gelderland 2018. Op deze avond wordt er een act gekozen die zich de afgesloten maanden het meest heeft ontwikkeld en die klaar is voor een volgende stap. Deze winnende act gaat vanaf september meedoen aan de landelijke editie van Popsport. Daarnaast is er ook een publieksprijs. Tevens wordt elke deelnemende muzikant member van het Popsport NetWork, waar ze het hele jaar door kunnen profiteren van allerlei interessante workshops, masterclasses, free concerttickets, speelplekken en meer.

Popsport is hét talentenprogramma voor jonge bands en acts van tussen de 12 en 20 jaar. Muzikanten uit Gelderland kunnen zich vanaf nu weer aanmelden voor de editie van 2019 via popsport.nl/aanmelden.

SHOWCASE POPSPORT GELDERLAND
Datum:
 zaterdag 9 juni 2018
Locatie: Willemeen, Willemsplein 1, Arnhem
Start: 20.00 uur
Toegang:  gratis