145 muzikanten sluiten Popsport af tijdens 10 showcases

Gepost op 15 mei 2016 - Popsport

In de aankomende twee maanden vinden er in tien provincies showcases van Popsport plaats. Het intensieve coachingstraject, waar sinds januari 145 muzikanten in 54 acts aan meededen, wordt hiermee afgesloten. Tijdens de showcase treden de deelnemers op en wordt bekend gemaakt welke act doorstroomt naar het verdiepende landelijke Popsport-traject.

Kickoff Popsport Gelderland © Marcel Krijgsman
Kickoff Popsport Gelderland in Doornroosje © Marcel Krijgsman

In januari ging Popsport van start. De deelnemers kregen coaching in onder meer songwriting, stage performance, zang, nummeropbouw en publiciteit. Een professionele fotograaf ging met ze op pad voor een goede bandfoto en ze gingen de studio in om een nummer op te nemen. Elke provincie sluit dit intensieve traject af met een showcase, waarbij alle deelnemers het podium betreden. Op deze avond wordt er een act gekozen die zich de afgelopen maanden het meest heeft ontwikkeld en die klaar is voor een volgende stap. Deze winnende act gaat vanaf september meedoen aan de landelijke editie van Popsport, die een verdieping vormt op het provinciale traject. Elke provincie kiest een afgevaardigde. Daarnaast is er ook een publieksprijs. Tevens wordt elke deelnemende muzikant member van het Popsport Network, waar ze het hele jaar door kunnen profiteren van allerlei interessante workshops, masterclasses, free concerttickets, speelplekken en meer.

Popsport is hét talentenprogramma voor jonge bands en acts van tussen de 12 en 20 jaar. Muzikanten kunnen zich vanaf nu weer aanmelden voor de editie van 2017 via popsport.nl/inschrijven. Van metal tot hiphop, van dj tot singer-songwriter: elke gemotiveerde muzikant kan zich inschrijven.

Alle showcases staan op een rijtje in de agenda. Benieuwd naar de talenten? Neem een kijkje bij de deelnemers.

Popsport wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en verschillende provincies, gemeentes en andere lokale, regionale en nationale organisaties. Kijk hier voor een volledig overzicht.

Perscontact

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Martijn Snelders van Stichting Popsport via mail of 024 3243350 of de regionale coördinatoren. Beeldmateriaal is rechtenvrij, mits naamsvermelding fotograaf. Popsportlogo’s zijn op deze pagina te downloaden.