Hi Songwriter with Lipstick

Gepost op 21 oktober 2020 - Popsport
Deze super-gemotiveerde Groningse songwriter gaat ervoor: ze wil alle kansen aangrijpen die Popsport biedt. Meet Songwriter with Lipstick: Anouk Steffers! 

Anouk Steffers

Wat is je naam? 
“Anouk Steffers”

Wat is je leeftijd?
“18 jaar.”

Wat voor werk/opleiding doe je?
“Ik studeer aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden.”

Wat is je artiestennaam?
“Songwriter with lipstick”

Anouk Steffers

Vertel wat meer over je muziekstijl!
“Ik schrijf kleine en gevoelige liedjes. Eerlijkheid en emotie staan centraal in mijn teksten, want ik wil graag dingen schrijven waar anderen zich in herkennen. Qua genre zou ik het meest onder indie-pop vallen, net als de meeste artiesten waar ik zelf naar luister.”

Wat is je lievelingsartiest/band?
“Op dit moment Scott Helman met zijn nieuwe album ‘Nonsuch Park (sa)’!”

Waar kijk je het meest naar uit tijdens het traject?
“Alle kansen die ik van Popsport krijg wil ik aangrijpen! Ik kijk heel erg uit naar de begeleiding en feedback bij het schrijven van liedjes. Daarnaast wil ik mij verder ontwikkelen en meer online gaan delen.”

Wat hoop je te bereiken tijdens Popsport NL?
“Aan het eind van het traject hoop ik beter te weten wie ik ben als artiest en waar ik voor wil staan. Ik kan in ieder geval zeggen dat de workshop ‘Management’ van Lisanne Middag mij hier nu al flink op weg mee heeft geholpen! Binnenkort heb ik ook een workshop ‘Identiteit & Authenticiteit’ van Antoine Kroes. Dit gaat mij ongetwijfeld ook verder helpen.”

Wat is je het meeste bijgebleven van de Kick-off?
“Dit was voor mij de eerste keer dat ik met eigen liedjes op het podium stond. Dat was zo ontzettend gaaf! Het was ook leuk en inspirerend om de andere deelnemers te zien. Iedereen is heel verschillend, dit geeft mij ook echt het gevoel dat ik mezelf mag zijn.”

Gek weetje over jezelf?
“Ik draag supervaak lippenstift (zie mijn artiestennaam!). Oh ja, en ik gebruik super vaak super en !.”