Hoe is het nu met Fall~

Gepost op 7 december 2020 - Popsport Network

De inschrijving van Popsport 2021 is geopend; een goed moment om aan oud-Popsporters te vragen hoe het nu met hen is.

Lees verder, ontmoet Fall en laat je inspireren!

1. Wat is je artiestennaam en waarvan kunnen we jou van kennen?
“Mijn artiestennaam is Fall~. Fall~ is uitgegroeid tot een interdisciplinair project waarin ik muziek, kunst en film gebruik voor het creëren van een representatie van mijn emotionele wereld.”

2. Hoe gaat het met jou, nu, op dit moment? 
“Ja, schrikbarend goed eigenlijk. Ik ben iemand die continu door blijft gaan, omdat ik heel veel leuk en interessant vind, maar door corona ben ik even helemaal tot rust gekomen. Dat was niet echt efficiënt voor mijn creatieve productiviteit, omdat ik juist veel inspiratie haal uit emotionele wrijvingen en moeilijkheden, maar het heeft me aan de andere kant wel veel tijd en ruimte gegeven om vergeten projecten op te pakken. Ik heb de afgelopen maanden bijvoorbeeld drie nummers geschreven als soundtrack voor een verhaal wat ik aan het schrijven/tekenen ben.”


3. Wanneer deed je mee aan Popsport?
“Ik heb in 2010 meegedaan met de rockband Jellyfish Invasion en in 2012 met Fall~”

4. Welk pad heb je bewandeld nadat je het Popsport traject hebt doorlopen?
Successen en tegenslagen: “Ik had in 2011 auditie gedaan bij de vooropleiding van de Rockacademie, maar werd helaas afgewezen. Ik ben toen in plaats daarvan aan de Universiteit van Plymouth in Engeland muziek gaan studeren en ik ben in 2015 cum laude afgestudeerd met een specialisatie in compositie. We zijn met school op muziekexcursies naar Gambia en Bali geweest en heb veel muziek kunnen schrijven voor films en voorstellingen van medestudenten van andere faculteiten. Dat was allemaal echt super leuk en leerzaam om te ervaren. Vervolgens overwoog ik om te specialiseren in filmmuziek via de masteropleiding in Amsterdam, maar daar ben ik afgewezen en toen ben ik twee jaar werkzaam geweest o.a. als junior producent, social media marketeer en filmmaker. Ik vond het heel lastig om mijn visie ondergeschikt te maken aan de opdrachtgever, waardoor ik in 2017 heb besloten aan de studie Japans te beginnen zodat ik mijn creativiteit in eigen beheer kon houden. Ik sta nu op het punt om af te studeren en wil (als corona dit toelaat) komend jaar een baan gaan zoeken in Japan waarin ik mijn taal- en creatieve interesses kan combineren.”

Tekenwerk van Fall~

5. Wat heeft Popsport betekend voor jouw (muzikale) carrière?
“We hebben toentertijd een aantal workshops gekregen die heel nuttig waren voor de ontwikkeling van mij als artiest. Ik heb vooral moeite gehad met optredens, maar juist door workshops die zich richtten op stage performance, en de mogelijkheid om dit ook in de praktijk te brengen op professionele podia heeft dat me veel houvast gegeven. Ik kon heel wat praktijkervaring opdoen in een veilige omgeving en hoefde zelf het wiel niet opnieuw uit te vinden. Hetzelfde geld voor de zakelijke kant van de creatieve industrie. Popsport geeft heel veel waardevolle handvaten om de gang van zaken en mensen in het veld te leren kennen. Maar misschien wel het belangrijkste is dat er een focus ligt op groei en ondersteuning, ten opzichte van presteren of concurreren. Als ik er nu op terugkijk heeft dat zeker bijgedragen aan mijn zelfvertrouwen om achter mijn dromen aan te gaan.”

6. Waarom moet iemand volgens jou meedoen aan Popsport?
“Omdat het heel erg leerzaam en ontzettend leuk is. Je leert allemaal nieuwe mensen kennen met gelijksoortige passies en ambities, en Popsport biedt zoveel kansen. Ook als je oud-deelnemer bent blijf je deel van het netwerk waar regelmatig podiumplekken, studiotijd, workshops etc. worden aangeboden.”

7. Welke wensen en dromen heb je voor de toekomst, hoe zie je jouw muzikale pad over 5 jaar?
“Ik hoop dat ik over 5 jaar een eerste deel van mijn audiovisuele verhaal als geheel uit heb kunnen geven. Ik hoef niet meer per se mijn geld te verdienen met mijn creatieve werk, zolang ik mijn bijdrage kan leveren aan het internationale gesprek is dat voldoende voor me. Het is allemaal interactie, een uitwisseling van ideeën, en ik hoop dat ik anderen kan inspireren zoals mijn favoriete artiesten mij inspireren.”

Wil je meer horen van Fall~? Volg haar dan op de volgende kanalen:

Soundcloud
Instagram
www.fallsomnia.com