Hi GG Joanne

Gepost op 23 september 2020 - Popsport
Deze week lees je meer over Guusje Goumans, oftewel GG Joanne: vanuit Popsport Limburg stroomde zij door naar het Popsport NL traject. Meet GG Joanne!

Wat is je naam? 
“Guusje Goumans.”

Wat is je leeftijd?
“19 jaar.”

Wat voor werk/opleiding doe je?
“Ik ben momenteel fulltime bezig met muziek. Daarnaast geef regelmatig, als bijbaantje, rondleidingen in twee verschillende grotten in Valkenburg.”

Wat is je artiestennaam?
“GG Joanne.”

Vertel wat meer over je muziekstijl!
“Ik zing al van jongs af aan en ben op mijn twaalfde, na het krijgen van mijn eerste ukelele, begonnen met het schrijven van eigen nummers. Ik merkte hierbij dat ik het heel leuk vond om hier mijn gevoelens, ideeën en gedachten in te uiten. Ik schrijf vaak over situaties die voor meerdere mensen herkenbaar zijn, maar ook over algemene sociale en maatschappelijke zaken. Door middel van mijn muziek wil ik mensen raken, inspireren en een mening laten vormen over verschillende situaties. De stijl van mijn muziek is popmuziek met invloeden van jazz, soul en R&B, maar wel begeleid op ukelele.”

Wat is je lievelingsartiest/band?
“Mijn lievelingsartiesten zijn: Prince, Lana del Rey, Billie Eilish, Jorja Smith, Jessie Reyez en The KTNA.”

Waar kijk je het meest naar uit tijdens het traject?
“Ik kijk vooral erg naar uit om me volledig te focussen op mijn muziek. Ik ben erg benieuwd naar alle workshops en lessen! Zeker omdat ze zo divers zijn. Ook vind ik het ontzettend leuk om op deze manier nieuwe mensen binnen de muziekwereld en beginnende artiesten te leren kennen. Ook van hen verwacht ik veel te leren, aangezien ik bij de kick-off al gelijk merkte dat iedereen erg gedreven en ambitieus is.”

Wat hoop je te bereiken tijdens Popsport NL?
“Ik wil de komende tijd gaan werken aan het ontwikkelen van mezelf als artiest. Dit wil ik doen door nog meer te leren over performance, zang en aan hoe ik mezelf als artiest laat zien op bijvoorbeeld sociale media. Daarnaast wil ik graag leren hoe ik mijn act optimaal uit de verf kan laten komen. Ik hoop dat ik iets kan leren over verschillende digitale audiomontage systemen en hoe ik dit zou kunnen gebruiken tijdens een optreden. Op die manier hoop ik los te komen van mijn ukelele en zou ik willen ontdekken hoe het zou zijn als ik echt ‘vrij’ op het podium kan staan.”

Wat is je het meest bijgebleven van de Kick-off?
“Bij de kick-off is de openheid en spontaniteit van iedereen die aanwezig was mij goed bijgebleven. Ik kreeg het gevoel dat ik open ontvangen werd en dat iedereen er is om elkaar te helen en te leren van elkaar. Wat mij ook erg goed is bij gebleven is mijn gesprek met mijn coach Eva. Eva merkt meteen op wat nog mijn valkuilen zijn en benoemde ook mijn sterkte kanten. Hier kon ik mezelf heel erg goed in vinden. We hebben samen een plan gemaakt over hoe we het de komende tijd gaan aanpakken. Ik kijk hier erg naar uit!”

Gek weetje over jezelf?
“Het is misschien niet zo’n leuk weetje, het afgelopen jaar heb ik op het gebied van gezondheid minder leuke dingen meegemaakt waardoor het lastig was om muziek te maken. Door een val brak ik mijn kaak op 3 plekken, ik kon 8 weken lang alleen maar vloeibaar voedsel eten! Ook heb ik last van keelontstekingen, hoe het er nu uit ziet moeten mijn amandelen er uitgehaald worden. Dat is natuurlijk niet leuk, maar ik laat mij door niets tegenhouden en ik blijf muziek maken. Om het toch vrolijk af te sluiten mogen jullie best weten dat ik nog dagelijks dans voor mijn spiegel en ‘optreed’ op mijn favoriete nummers.”