Gitaar- en drumworkshopdag

Gepost op 22 april 2016 - Popsport Network

Donderdagavond 12 mei | Popsport Network organiseert een workshopdag voor alle gitaristen én drummers die meedoen aan Popsport/ ooit hebben meegedaan. Een avond bomvol muzikale input om je hele act een boost te geven! We gaan hiervoor samenwerken met ArtEZ en we hebben een aantal topcoaches voor je geregeld:

Hieronder stellen we iedereen voor, op youtube staat de playlist met muziek van alle coaches (en op Facebook het event):

Anne Soldaat
Anne Soldaat is begonnen op klassiek gitaar, speelde daarna in een punkband, bij Daryll-Ann, sinds 2009 bij Tim Knol en al jaren onder zijn eigen naam. Ook produceert en componeert hij muziek voor theatervoorstellingen, modeshows en film. En hij speelt zowel akoestische en elektrisch. Van alle markten thuis dus! 

Danny van Tiggele
Op dit moment is Danny vooral actief als gitarist van de band Mister and Mississippi. Deze band toert al een aantal jaar door binnen en buitenland en wist al vele prijzen te winnen zoals een Edison en 3fm Awards, Het is belangrijk om als artiest of band een eigen herkenbaar geluid te hebben. Hoe krijg je meer inzicht in de mogelijkheden van sound en wat voor mogelijkheden zijn er eigenlijk allemaal? Danny gaat met jullie praten over ‘sound’ in de breedste zin van het woord.

Kees Lewiszong
Navarone is een veelzijdige rockband die elementen uit soulvolle seventiesrock combineert met invloeden uit de grunge en alternatieve rock. Ze zijn een energieke live-act, wat de band een graag geziene gast op festivals maakt. Kees verzorgt er het betere gitaarwerk.

Ben Bakker
Wie bel je als topartiest wanneer je eigen drummer uitvalt? Ben Bakker! Hij heeft gespeeld met heel veel bekende namen zoals Sandra van Nieuwland, Douwe Bob, JURK!, Guus Meeuwis, Roel van Velzen, David Benjamin, Baskerville, Jacqueline Govaert, Alain Clark en moeten we nog doorgaan?

Samen met Ben ga je kijken naar de rol van drums in popmuziek. Hoe ga je om met elektronica en samples en hoe maak je hier zo goed mogelijk gebruik van? Soms zijn de drums op een radiohit niet meer als zodanig herkenbaar, hoe vertaal je deze nummers naar een live show? Hoe zet je een goed geluid neer in de studio en hoe drum je live? Je weet het allemaal na deze avond!

Samgar Jacobs
Samgar is actief als drummer/leadzanger in de band Mister and Mississippi. Deze band toert al een aantal jaar door binnen en buitenland, kreeg vele nominaties en wist al vele prijzen te winnen zoals een Edison en 3fm Awards.

Hoe ga je als drummer, zonder dat de techniek je in de weg staat, op zoek naar jouw eigen sound en identiteit binnen de band? Samgar gaat met jullie praten over ‘back to basic’ in de breedste zin van het woord. “Ik wil met jullie drummen vanuit een bepaald gevoel in plaats van ons technische denken. Luisteren naar wat een liedje nodig heeft en niet alles vol moeten/willen spelen om gehoord te worden.”

Clemens Horn
Clemens Horn is actief als pianist en keyboarder in pop and jazz bands en geeft les aan de ArtEZ School of Music in Arnhem. Met hem ga je vandaag je belangrijkste instrument trainen: je oor. Net als de studenten aan het conservatorium ga je aan de slag met diverse melodische, ritmische en harmonische oefeningen: horen, nadoen, oefenen, toepassen.

Datum: donderdag 12 mei 19:00-21:30u
Kosten: deelname gratis voor (oud-)Popsporters en mensen die interesse hebben mee te doen aan Popsport
Waar:
ArtEZ, Arnhem
Aanmelden niet meer mogelijk