Hi Loes Fabienne

Gepost op 28 oktober 2020 - Popsport
Door onze partner NH-Pop (provincie Noord-Holland) is singer-songwriter chocomel-liefhebber Loes Fabienne geselecteerd om deel te nemen aan Popsport NL. Meet Loes Fabienne!

Loes Fabienne

Wat is je naam? 
“Loes Visser”

Wat is je leeftijd?
“18 jaar.”

Wat voor werk/opleiding doe je?
“Artiest muzikant richting: pop/rock aan de Herman Brood Academie”

Wat is je artiestennaam?
“Loes Fabienne”

Waar komt de Fabienne vandaan in Loes Fabienne?
“Fabienne is mijn tweede naam; mijn doopnaam. Ik ben katholiek. Veel mensen (veel jongeren) kijken vaak raar op als ik zeg dat ik gelovig ben, maar voor mij is het meer een spiritueel iets. In de kerk en hun conservatieve en elitaire regels geloof ik niet zo, maar wel in een soort higher power haha. Geloof is voor mij alles wat goed is, de moraal eigenlijk. Ik vind dat je prima vooruitstrevend en gelovig tegelijkertijd kunt zijn. Dit is voor mij haast hetzelfde begrip. Doe gewoon goed. Wees lief, haha.”

Vertel wat meer over je muziekstijl!
“Ik maak popsongs met invloeden van folk. Mijn teksten zijn vaak poëtisch, heel persoonlijk en filosofisch, zanglijnen pakkend en melodieus. Het zijn nummers die ook zonder alle poespas overeind blijven staan. Met ‘zonder alle poespas’ bedoel ik dat het in de kern goede liedjes zijn. Dus ook zonder dikke productie blijven de nummer overeind staan.”

Wat is je lievelingsartiest/band?
“MJ, Joan Jett en My Baby (op dit moment).”

Waar kijk je het meest naar uit tijdens het traject?
“De een op een coaching met mijn coach Yori. Dit omdat ik mijn coach gewoonweg supertof vind en fan van haar ben! Daarnaast kijk ik ook uit naar de live sessions in de studio”

Wat hoop je te bereiken tijdens Popsport NL?
“Mijn eerste doel voor nu is het uitbrengen van mijn muziek in de vorm van singles en uiteindelijk een EP. Ik hoop dan ook tijdens Popsport mijn netwerk uit te breiden op het gebied van bijvoorbeeld producers, zodat ik uiteindelijk een keuze kan maken in welke producer het beste bij mij en mijn sound past.”

Wat is je het meest bijgebleven van de Kick-off?
“Het talent en de potentie die ik zag in mijn mede acts.”

Gek weetje over jezelf?
“Ik drink heel veel chocomel. Als in: heel veel..”

Kijk en besluiten haar live opname van ‘We’re all people’.