Hoe is het nu met Sterre Weldring?

Gepost op 23 november 2020 - Popsport Network

De inschrijving van Popsport 2021 is geopend; een goed moment om aan oud-Popsporters te vragen hoe het nu met hen is.

Lees verder en laat je inspireren!

Sterre Weldring deed mee aan Popsport in 2016 vanuit de provincie Noord-Holland. Je kan haar kennen van de Grote Prijs van Nederland (2019) en Popronde (2019).

Welk pad heb je bewandeld nadat je het Popsport traject hebt doorlopen?
“Na Popsport ben ik naar Brighton (UK) verhuisd om een jaar songwriting te studeren aan BIMM. Na dat jaar ben ik teruggekomen naar Nederland en ben ik hier verder aan mijn muziek gaan werken.”

Wat heeft Popsport betekend voor jouw muzikale carrière?
“Popsport was voor mij een belangrijke stap in het begin van mijn muziekcarrière. Ik maakte kennis met professionals, breidde mijn netwerk van collega muzikanten uit en ik kreeg waardevol advies over songwriting, zangtechniek, improvisatie etc. Voor mij is dit een belangrijke bouwsteen geweest.”

Waarom moet iemand volgens jou meedoen aan Popsport?
“Voor mij was het als beginnend muzikant soms lastig om te weten waar ik moest starten. Hoe kom je in het muzikantennetwerk terecht? Waar kan je precies allemaal aan werken? Waar vind ik andere (beginnende) muzikanten waar ik van kan leren? In Popsport kwam dit voor mij allemaal samen, het was op een bepaalde manier een belangrijk opstapje naar meer zelfstandigheid binnen de muziekindustrie. Dit is dan ook precies waarom ik Popsport aan iedere jonge muzikant aan zou raden.”

Welke wensen en dromen heb je voor de toekomst?
“Mijn uiteindelijke doel is om te kunnen leven van muziek. Ik hoop (zodra het weer kan) veel shows te spelen, clubtours, veel muziek uit te brengen en samen te werken met en te schrijven voor andere artiesten.”

Wil je meer horen van Sterre? Volg haar dan op de volgende kanalen:

Instagram
Facebook