In de spotlight: regiocoördinator Bart Gabriëlse

Gepost op 24 maart 2021 - Popsport

Onze regiocoördinatoren zijn onmisbare krachten binnen Popsport. Zij zorgen ieder jaar weer voor een prachtige groep muzikanten, workshops en vele showcases. Ze begeleiden de deelnemers en zorgen dat doelen behaald worden. Tijd om ze eens in de spotlight te zetten! We trappen af met Bart Gabriëlse, hij is Popsport coördinator bij Popaanzee Popsport Zeeland.

Bart Gabriëlse: 2e van rechts.

Wat doe je als regiocoördinator bij Popsport?
“Ik organiseer de workshopdagen. Dat houdt in, dat ik veel met de deelnemers praat om erachter te komen wat ze willen bereiken en waar ze moeite mee hebben. Vervolgens kijk ik in mijn netwerk naar geschikte en aansprekende muzikanten om de Popsporters verder te helpen. Wat ik belangrijk vind, is dat bands of acts verder komen in de muziek, zonder dat ze de lol verliezen in hetgeen wat ze het liefste doen.. Natuurlijk is het belangrijk dat je nadenkt over het beter regelen van optredens of je financiën en promotie. Maar als het alleen nog maar over de randzaken gaat, dan verlies je je drive. Als coördinator moet je dat altijd scherp in de gaten houden, vind ik.”

Mooiste herinnering als regiocoördinator bij Popsport?
” Tijdens m’n allereerste showcase waren er ongeveer 300 bezoekers naar poppodium ’t Beest in Goes gekomen. Dat had ik nooit verwacht.. en de mensen van ’t Beest volgens mij ook niet, haha.. Dus dat was heel tof. En een paar jaar geleden heb ik een oud Popsport bandje, dat ik heb geholpen, gevraagd op een evenement dat ik zelf organiseerde. Voor het voorprogramma van My Baby. En hun optreden sloeg echt enorm aan, dat was ook heel vet. Maar iedere keer als er een (oud) deelnemer een show speelt of iets uitbrengt, dan kijk ik daar met meer dan gemiddelde interesse naar. ” 

Wat doe je nog meer naast Popsport?
“Ik werk natuurlijk voor Popaanzee, dat is het Zeeuws platform voor talentontwikkeling in popmuziek. Daarnaast ben ik (muziek)programmeur bij twee verschillende ‘podia’ in Zeeland. Ook ben ik de manager en boeker van een Nederlandse band en daarnaast werk ik met wat internationale bandjes. Vlak voor Corona ben ik als tourmanager begonnen. Heel tof, met Amerikaanse bands door heel Europa rijden in een bus. En iedere dag laat naar bed, haha. Maar nu ligt veel van m’n werk in de muziek stil.. dus verdien ik wat bij als Strandwacht.”

Welke plaat is op dit moment je lievelings en waarom?
“Ik heb meer dan 15 jaar in platenzaken gewerkt en koop echt enorm veel platen en luister van alles! Op dit moment luister ik veel naar Welfare Jazz, de nieuwe plaat van de Viagra Boys uit Zweden. En ik luister ook nog steeds naar de plaat van Liraz die vorig jaar uitkwam, dat is Perzische popmuziek. Vanaf m’n elfde luister ik al naar zo veel muziek, dat ik gewone pop en rock muziek wel een beetje beu ben. Dus luister ik veel naar experimentele of niet Westerse muziek.”