Hi Insane Delirium

Gepost op 18 september 2020 - Popsport
Iedere week stellen wij een Popsport NL deelnemer voor aan de hand van 8 vragen. We trappen af met Insane Delirium: deze band stroomde door van Popsport Drenthe naar het Popsport NL traject! Here we go.

Wat zijn jullie namen?
“Mika Linde (bas), Joey Wessels (leadgitaar), Liam de Groot (drums) en Madelief de Groot (zang en gitaar).”

Wat voor opleiding/werk doen jullie?
“Mika is proces operator in een fabriek in Emmen.
Joey heeft auditie gedaan voor het conservatorium in Enschede, maar was net niet toegelaten. Hij heeft daarom een tussenjaar en werkt nu als bezorger bij de Jumbo. Hij gaat volgend jaar opnieuw auditie doen.
Liam zit in 4 havo op het Hondsrug College.
Madelief woont en studeert in Groningen. Ze zit in haar tweede jaar van de Engelse studie biology aan de RUG.”

Hoe omschrijf je de muziekstijl van de band?
“We zijn af en toe nog een beetje aan het experimenten, maar de roots van onze muziek liggen in de hardrock en metal. Als ik het echt een naam zou moeten geven, zou het progressieve hardrock zijn.”

Welke band (of artiest) is jullie voorbeeld?
“Alter Bridge, Trivium, Dream Theater, Avenged Sevenfold.”

Waar kijken jullie het meest naar uit tijdens het traject?
“We kijken er naar uit om leuke mensen te ontmoeten en om ons te ontwikkelen als act. We willen echt verschil kunnen zien tijdens de live sessions en hopen dan een goede performance neer te zetten.”

Wat hopen jullie te bereiken tijdens Popsport NL?
“We willen heel graag onze podiumpresentatie verbeteren en meer werken met achtergrondzang. Daarnaast willen we onszelf persoonlijk beter ontwikkelen, dus op zoek gaan naar wie wij allemaal zijn als individu. Wat zijn onze visies en wat vinden we belangrijk? Op die manier denken we beter samen te kunnen werken en hopelijk kunnen we dan nog toffere nummers maken en nog betere shows spelen. Verder lijkt het ons vet om meer studio ervaring op te doen, zodat we zelf meer bezig kunnen met het opnemen en mixen van demo’s.”

Wat is jullie het meest bijgebleven van de Kick-Off?
“De gesprekken met de sessie coaches. We zijn erachter gekomen dat er veel meer bij muziek hoort dan waar je je op het eerste gezicht bewust van bent. Het is niet alleen maar liedjes schrijven, er komt veel meer bij kijken. Wat maakt jouw act nou echt uniek en hoe breng je dat over op het podium en via social media? Een workshop management bleek ook iets voor ons te zijn, want daar valt voor ons nog veel te halen.”

Gek weetje over jullie band?
“Liam en Madelief zijn broer en zus.”