Jorien Stravens nieuwe directeur van Stichting Popsport

Gepost op 5 september 2017 - Popsport

Per 1 juli 2017 is Jorien Stravens (1984) aangetreden als nieuwe directeur/bestuurder van Stichting Popsport. Zij volgt Maurice Schmitz op.

Stravens, die al sinds 2010 werkzaam is voor Popsport in de functie van programmaleider, is goed ingevoerd in de wereld van kunst & cultuur, kunstvakonderwijs en talentontwikkeling. Zij beschikt over een uitgebreid netwerk van coaches, opleidingen en (muziek)professionals. Stravens heeft Popsport mee doorontwikkeld tot een landelijk coachingsprogramma met een belangrijke positie binnen de Nederlandse keten van talentontwikkeling. Stichting Popsport kiest bewust voor Stravens om de organisatie, na onstuimige groei, in stabiel vaarwater te brengen en het programma stevig te verankeren in de nieuwe culturele realiteit. De komende jaren zullen in het teken staan van bestendiging, verdieping en differentiatie. Het bestuur van de stichting acht Stravens met haar contacten en ervaring de juiste persoon om dat te doen.

Schmitz blijft bij Popsport betrokken als senior adviseur en zal daarnaast zijn handen vrij hebben om vanuit bureau ArtMARK verdere sturing te geven aan programma’s als Buma Music Academy, Night of the Nerds en Creative Tech Academy. Daarnaast zal hij als adviseur zijn kennis en ervaring op het gebied van cultuureducatie, talentontwikkeling en onderwijs ten dienst stellen van derden.

Over Stichting Popsport

Stichting Popsport wil jong muziektalent tussen 14 en 20 jaar ondersteunen bij het realiseren van hun muzikale ambities. Popsport is een landelijk coachingsprogramma, waarin muzikanten en bands hun artistieke en zakelijke vaardigheden verder ontwikkelen onder persoonlijke begeleiding van muziekprofessionals. Naast een traject op maat, biedt Popsport toegang tot een breed en relevant kennisnetwerk van coaches, opleidingen en (muziek)professionals, waar elke muzikant tijdens en ná deelname op kan terugvallen.