Maak samen in 1 dag een unieke live performance voor de Nijmeegse Kunstnacht!

Gepost op 3 september 2019 - Popsport Network

Tijdens de Nijmeegse Kunstnacht op zaterdag 21 september organiseert Popsport i.s.m. De Basis, LUX Nijmegen en Kunstbende Gelderland een middag en vooral een nacht voor jonge muzikanten. Je kunt hier gratis aan meedoen.

Wat gaan we doen?
Deze dag ga je vanaf 16.30 uur ‘s middags jammen, live improviseren, samen spelen en performen. Dit gebeurt met elkaar in De Basis in Nijmegen. Samen met 5 professionele muzikanten ga je een creatief experiment aan. En de uitkomst van dat experiment gaan jullie die avond samen presenteren in LUX tijdens de Kunstnacht. Het resultaat is een unieke, eenmalige live performance. Een muzikale eendagsvlieg, vol van energie en plezier!

En dan?
Het enige dat zeker is, is dat je samen iets nieuws creëert en dit onder begeleiding van profs presenteert aan het Nijmeegse Kunstnachtpubliek. Daarna ga je als groep weer uit elkaar, maar ben je een ervaring rijker. En wie weet volgt er toch meer! Je hebt namelijk weer nieuwe mensen ontmoet die ook bezig zijn met muziek. Popsport en Kunstbende blijven voor jonge muzikanten optredens en coaching organiseren. 

Hoe mee te doen?
Popsport en Kunstbende mogen 10 jonge muzikanten selecteren voor dit project. Wil jij meedoen aan de middagsessie én op het podium staan tijdens de Nijmeegse Kunstnacht? Meld je dan voor 15 september! Op 16 september hoor je of je een plekje hebt bemachtigd en krijg je verdere info.

Wat is De Basis?
De Basis is een muzikale broedplaats in het oude Doornroosje, waar nationale en internationale helden elkaar kunnen ontmoeten. Er worden repetitieruimtes ontwikkeld, maar ook opnamestudio’s, kantoorruimtes, een café en een gastenverblijf.

Wat is Lux Nijmegen?
Lux Nijmegen geeft jonge makers in hartje Nijmegen een professioneel podium. Het theater toont meer dan alleen films. Er is naast film een rijke programmering aan theater, dans en muziek.

In het kort
Datum:
21 september 2019
Tijd: vanaf 16.30 uur – 01.00 uur
Waar:LUX Nijmegen
Deelname: gratis inclusief avondeten
Aanmelden: de inschrijving is helaas gesloten