POPSPORT NL

Afgelopen zondag was het zover, de afsluiter van het Popsport NL traject; De Live Sessions. 8 Popsport acts namen De Basis in Nijmegen over om audio en video op te nemen. Bijzondere toevoeging dit jaar was de samenwerking met Open Source Radio.

Vroeg op, voor de experience of a lifetime

Waar de meeste mensen op zondag het liefst zo lang mogelijk in bed blijven liggen, sprongen Popsporters uit het hele land energiek hun bedden uit om naar Nijmegen af te reizen. Bijna een jaar na de start van het regiotraject was het eindelijk zover; de Live Sessions.

Al om 08.45 uur was de eerste act bij De Basis in Nijmegen te vinden. Na een paar maanden van intensieve coaching in het Popsport NL traject, was de tijd daar om samen met Jop van Summeren (De Staat) en Tim van Delft (De Staat) de studio in te duiken. En dan sta je daar, in een professionele studio, met een cameraploeg om je heen je eigen nummer op te nemen. Adrenaline boosted to the max. Gelukkig is daar ook het vertrouwde gezicht van de coach die je de afgelopen tijd heeft begeleid. Na een uur staat de take er op. HOE VET WAS DAT?!

Open Source Radio

De twee producers uit het traject hadden meer behoefte aan het opnemen van een langere live-set. Logisch natuurlijk, want als DJ/producer gaat het niet om het goed kunnen draaien van 1 track, maar om te overtuigen met je mixes in een live-set. Om die reden zijn we de samenwerking aangegaan met Open Source Radio; hét DJ platform. In een set van 30 minuten konden de producers showcasen wat ze in huis hadden.

Workshops en een frietkar

Maar er was meer; verschillende mensen die in De Basis een studio huren, hadden hun ruimtes opengesteld om met de talenten in gesprek te gaan. Zo ging Miriam Moczko het gesprek aan over het maken van conceptalbums en sprak Menno Krivokutya van Waltzburg met ze over waar je als artiest soms tegenaan loopt. Ook was er een doorlopende jamsessie, de kans om even een ander instrument te pakken en te viben met de andere popsporters.

De dag werd afgesloten met een borrel, frietkar en friendships for life.