POPSPORT NETWORK ACTIVITEIT

Yes! Op 26 maart komen we met het Popsport Network samen voor een gratis masterclass muziekindustrie met Robin Simonse en een creatieve jamsessie met drummer Bram Hakkens. Zien we jou die middag ook bij de inspirerende, muzikale broedplaats ‘KLANK’ Utrecht? Lees hieronder wat je kan verwachten!

Popsport Network: Masterclass muziekindustrie + Jamsessie
Datum: 26 maart ’22
Tijd: 12:00 – 17:00
Locatie: KLANK, Utrecht

Direct aanmelden

Masterclass Muziekindustrie

Robin Simonse werkt al sinds 1985 in de muziekindustrie en heeft in die tijd verschillende petten op gehad: muziekuitgever (Warner Chappell Benelux), directeur platenmaatschappij, manager bij Buma Stemra én nu onafhankelijk adviseur onder de naam Popdoctors. Dit laatste is hij sinds 2008 en daarbij hebben diverse artiesten een beroep op hem gedaan, denk aan: Bizzey, Ronnie Flex en Famke Louise.

In zijn masterclass over muziekrechten en de muziekindustrie vertelt hij je over de basis van muziekrechten, zoals het verschil tussen masterright en copyright. Maar ook over muziekuitgavecontracten en waar je op moet letten als je zelf een deal gaat tekenen. Verder hoor je alles over de muziekindustrie: wat is het verschil tussen een label, platenmaatschappij en publisher – en hoe verdienen al deze partijen hun geld in het werken met artiesten? Ook fijn: er is veel ruimte voor jouw vragen!

J|A|M|M|E|N

Losse letters zijn bouwstenen om in combinatie met elkaar samen iets groters te betekenen. Dat is nou eigenlijk ook precies wat je, op muziekgebied, in de jamsessie kan leren! Hoe pak je het aan om samen met andere muzikanten muziek maken? Wat betekent het als iemand zegt ‘het is in E’? Moet je per se kunnen soleren? Drummer Bram Hakkens (Kyteman’s Hip Hop Orchestra, Waylon) leert je er in deze jamsessie alles over. Want zeg nou zelf, wat is leuker dan zelf muziek maken? Juist! Muziek maken met anderen!

Meld je aan en doe mee!