POPSPORT NETWORK ACTIVITEIT

Yes! Op 4 december komen we eindelijk met het Popsport Network samen voor een masterclass muziekindustrie met Robin Simonse, een creatieve jamsessie met drummer Bram Hakkens en een creatieve studiosessie met producer Pitto. Lees hieronder wat je kan verwachten!

Popsport Network: Masterclass muziekindustrie + Jamsessie + Studio Sessions
4 december | 12:00 – 17:00
KLANK, Utrecht

Aanmelden doe je hier 🙂

Masterclass Muziekindustrie

Robin Simonse werkt al sinds 1985 in de muziekindustrie en heeft in die tijd verschillende petten op gehad: muziekuitgever (Warner Chappell Benelux), directeur platenmaatschappij, manager bij Buma Stemra én nu onafhankelijk adviseur onder de naam Popdoctors. Dit laatste is hij sinds 2008 en daarbij hebben diverse artiesten een beroep op hem gedaan, denk aan: Bizzey, Ronnie Flex en Famke Louise, maar ook aan Moksi, Yellow Claw, John Ewbank en André van Duin. Check zijn complete cv op LinkedIn!

In zijn masterclass over muziekrechten en de muziekindustrie vertelt hij je waar de zaken op staan. De basis van muziekrechten, zoals het verschil tussen masterright en copyright. Ook vertelt hij over muziekuitgavecontracten en waar je op moet letten. Verder hoor je alles over de muziekindustrie: wat is het verschil tussen een label, platenmaatschappij en publisher – en hoe verdienen al deze partijen hun geld in het werken met artiesten? Ook fijn: er is veel ruimte voor jouw vragen!

Creatieve Studiosessie

Pitto is producer en DJ. Daarnaast weet hij reteveel van muziek! Kom bij hem langs in de studio en duik samen in jouw producties – wie weet krijg je goede ideeën over sample gebruik, layering, sound design, pre mixen en mixen en masteren.

Meer weten over Pitto?

Inspirerende Jamsessie

Bram Hakkens: je kent hem misschien als drummer bij Thijs Boontjes, maar ook van eerder werk met Douwe Bob en The Kyteman Orchestra. Vooral bij dat laatset project deed hij veel ervaring op met improviseren. Laat je inspireren en jam er op los!

Meld je aan en doe mee!