MILAN IN DE SPOTLIGHT

Onze regiocoördinatoren zijn onmisbare krachten binnen Popsport. Zij zorgen ieder jaar weer voor een prachtige groep muzikanten, workshops en vele showcases. Ze begeleiden de deelnemers en zorgen dat doelen behaald worden. Vandaag staat Milan Roerdink in de spotlight, hij is Popsport coördinator van Popsport Gelderland.

Wat doe je als regiocoördinator?

Ik organiseer het Popsport traject in Gelderland van werving tot workshopdagen tot aan de afsluitende showcase. Het traject begint met een werving en selectie van nieuwe muzikanten. Daarna is er een kick-off; dit is de eerste kennismaking dag voor alle muzikanten en coaches. Super leuk! Iedereen gaat een liedje spelen en we volgen op deze dag meerdere workshops. Na de kick-off zijn er nogmaals twee workshopdagen. Het traject sluiten we af met een showcase! Buiten de workshopdagen om hebben de muzikanten de mogelijkheid om de studio in te gaan en om individueel met een coach aan de slag te gaan met specifieke onderwerpen waar ze aan willen werken.

Mooiste herinnering?

Ik heb niet specifiek één herinnering, maar wat ik heel erg cool vind om te zien is als een oud-deelnemer echt zijn of haar passie blijft volgen. Dat ze blijven muziek maken en ik ze jaren later nog steeds tegenkom. Op het podium, tijdens een conferentie of dat we misschien wel samen gaan werk als coach binnen Popsport. De ontwikkeling die iemand door maakt van deelnemer, naar semi-professioneel muzikant en coach. Daar word ik blij van en maakt mij trots dat we daar als Popsport een schakel in zijn.

Wat doe je nog meer?

Ik werk bij GIGANT als programmamaker talentontwikkeling, samen met jonge (lokale) culturele ondernemers ontwikkel en begeleid ik muziek/kunst/cultuur projecten. Het is heel afwisselend werk; ik denk met muzikanten mee hoe ze hun muziek kunnen uitbrengen, ik help een groep jonge organisatoren bij het organiseren van een eigen dancefeest en ik zorg er bijvoorbeeld voor dat een groep rappers en producers een masterclass krijgen van een bekende artiest. Voor corona werkte ik ook af en toe op festivals als stagemanager en in begin 2020 ben ik een Linkin Park tribute band begonnen genaamd ‘The Hunting Party’. Daarin speel ik gitaar en regel de zaken rondom de band!

Lievelingsplaat?

Dit is een onmogelijke vraag, dus ik smokkel er een extra bij! ?
1. Anderson .Paak – Ventura
2. Jordan Rakei – Wallflower

De vibe op beide platen is heerlijk. Muzikaal gezien vind ik Jordan Rakei interessant en Anderson .Paak geeft een fijne positieve vibe.
De sounds, de instrumenten, de featurings, de arrangementen, etc, zijn op beide platen echt nice.