PARTNERS

Gezocht: bedrijven of particulieren die popmuziek een warm hart toedragen, jong talent én het popklimaat in hun regio willen ondersteunen of Popsport simpelweg een sympathiek initiatief vinden! Steun ons en word donateur met Popsport Talent Support. Daar krijg je uiteraard ook wat voor terug!

Vijf redenen om
bij te dragen

Pop levert je een blauwdruk voor het leven

Muziek raakt je rechtstreeks in je ziel. En komt extra intens binnen tijdens je middelbare schooltijd. De levensfase waarin alle sensoren maximaal openstaan, skills worden ontwikkeld en persoonlijke (muzikale) blauwdrukken worden gemaakt. Muziek creëren, muziek uitvoeren, muziek luisteren, muziek delen en samen naar livemuziek gaan, hebben – specifiek in ieders jonge jaren – een onovertroffen invloed op de rest van het leven. Dat inzicht motiveert steeds meer muziekliefhebbers om op een later moment in hun leven, persoonlijk of vanuit een bedrijf, iets bij te dragen aan het klimaat waarin popmuziek kan bloeien. Popsport levert daar met zijn talentenprogramma – lokaal, regionaal en landelijk – een actieve en aantoonbare bijdrage aan.

Minder afhankelijk van subsidies

Popsport wil jong en gemotiveerd poptalent structureel blijven begeleiden en ondersteunen. Continuïteit en doorontwikkeling van kennis, contacten en netwerken is daarbij van groot belang. Voor de financiering van het programma kan Popsport niet altijd meer rekenen op landelijke subsidies, zo hadden we in 2020 een probleem toen de Regeling Talentontwikkeling van het Fonds voor Cultuurparticipatie was overvraagd: wel een positief advies maar niet genoeg geld in de pot. Dit probleem speelt ook de komende jaren nog. Ook incidentele en kleinschalige lokale en provinciale steun is vaak kwetsbaar. Reden genoeg om meer op eigen benen te kunnen staan!

Jong talent woont in heel Nederland

In het verlengde van bovenstaand wil Popsport vasthouden aan de missie om toegankelijk te zijn voor jong poptalent in héél Nederland. Op veel plaatsen in Nederland is de infrastructuur om muzieklessen te volgen, te repeteren of om op kleinere podia ‘meters’ te maken, weggevallen. Popsport Talent Support wil dan ook de mogelijkheid bieden om schenkingen te ‘oormerken’ aan Popsport NL of aan Popsport-activiteiten in een specifieke regio.

Het goede voorbeeld: muzikaal ondernemerschap

Naast muziekinhoudelijk coaching besteedt Popsport altijd al aandacht aan ondernemerschap en nieuwe verdienmodellen: wat kun je nog meer als muzikant behalve live optreden op een podium of festival? Popsport heeft sinds de coronapandemie besloten om nóg meer urgentie te geven aan dit onderwerp door de inkomstenbronnen/het werkveld voor popmuzikanten op te rekken: ontdek verdienmodellen in muziek bij vlogs, games, kunst, reclames of podcasts. Jongeren hebben de frisse denkkracht; Popsport stimuleert en faciliteert het experiment door de verbinding te leggen tussen jong poptalent en professionals uit het commerciële bedrijfsleven, de muziekindustrie en maatschappelijke organisaties. Op die manier maakt Popsport de nieuwe generatie muzikanten en creatieven minder kwetsbaar. Hiertoe geven we zelf het goede voorbeeld door minder subsidieafhankelijk te worden.

Schenken is belastingtechnisch voordelig

Stichting Popsport is door de belastingdienst aangemerkt als culturele ANBI. Dat betekent dat alle schenkingen fiscaal aftrekbaar zijn! Zo mogen schenkingen in het kader van Popsport Talent Support tot een bedrag van vijfduizend euro voor 125% in mindering worden gebracht in de hoogste schijf van de inkomstenbelasting. Belangrijk is ook te vermelden, dat over de financiële bijdragen die Stichting Popsport zo mag ontvangen, geen schenk- of erfbelasting wordt geheven. Legaten, erfstellingen en schenkingen zijn geheel onbelast. Het gehele geschonken bedrag komt dus ten goede aan de doelstellingen en werkzaamheden van Popsport. Bekijk een rekenvoorbeeld

De bevestiging van onze ANBI status is hier te vinden: ANBI controleren.

WHAT’S IN IT FOR YOU?

Light pakket

Voor € 500,- maak je een Popsport Network workshop mogelijk.
In ruil daarvoor:

 • Plaatsen we je bedrijfsnaam met logo en doorlink op onze website, als partner/sponsor
 • Vermelden we in communicatie over de workshop dat deze door jullie gesponsord is (in overleg kiezen we een passende workshop)
 • Maken we een leuke sociale media-post over jullie bedrijf en wat jullie bijdrage betekent voor Popsport
 • Krijg je een exclusieve uitnodiging voor een kijkje achter de schermen bij een Popsport-evenement

Medium pakket

Voor € 1.000,- maak je twee Popsport Network workshops mogelijk.
In ruil daarvoor kun je kiezen uit:

 •  Optreden van een Popsport act op je vrijdagmiddagborrel
 • Workshop muziek maken of zingen, voor de ultieme bonding op de werkvloer
 • Inspirerende lezing popgeschiedenis of les muziektheorie met gezelschap naar keuze
 • Een workshop rap & straattaal voor je bedrijf of relaties
 • Te gast zijn op één van de Popsport evenementen of workshopdagen

We vermelden jou natuurlijk ook als sponsor op onze website, social media en overige kanalen en dragen uit in de communicatie over de workshops dat ze door jou gesponsord zijn!

Large pakket

Vanaf € 5.000,- ben je een echte sponsor van Popsport in jouw regio! Dankzij jou kunnen 3 acts deelnemen aan een regiotraject of één deelnemer meedoen aan Popsport NL!

We zetten jou graag in de spotlight als mogelijk maker van deze ontwikkelingsplekken. Daarnaast kies je een paar van deze bedrijfsworkshops of we stellen er een samen op maat.

 • Optreden van een Popsport act op je vrijdagmiddagborrel
 • Workshop Ableton: maak een online bedrijfstune met je collega’s
 • Workshop muziek maken of zingen, voor de ultieme bonding op de werkvloer
 • Inspirerende lezing popgeschiedenis of les muziektheorie met gezelschap naar keuze
 • Een workshop straattaal voor je bedrijf of relaties
 • Te gast zijn op één van de Popsport evenementen of workshopdagen

Extra Large pakket

Vanaf € 20.000,- ben je echt hoofdsponsor, je maakt dan een compleet regiotraject mogelijk voor 10 deelnemende acts in jouw provincie. Daar wordt dan uiteraard jouw naam aan verbonden!

We kijken daarbij graag op maat wat we terug kunnen doen: welke lezingen, workshops of optredens passen bij jouw bedrijf en relaties? Wil je met ons mee naar één van de festivals waar we te gast zijn of een exclusief kijkje achter de schermen krijgen? Jij helpt ons enorm met jouw bijdrage dus wij helpen jou graag waar we kunnen!

 

Onze partners

Bedrijven

Subsidiënten

POPSPORT

Popsport bestaat sinds 2004 en maakte van 2009 t/m 2012 deel uit van de landelijke Basis Infrastructuur (BIS-regeling). Voor de jaren 2013- 2016, 2017-2020 en 2021-2024 maak Popsport deel uit van de Regeling Talentontwikkeling en Manifestaties van het Fonds voor Cultuurparticipatie (van het ministerie van OC&W).

Andere financiële steun is er van het VSB Fonds en vanuit de verschillende provinciale en stedelijke participatie/cultuureducatie regelingen. Popsport voldoet aan de wet Wet normering bezoldiging topfunctionarissen publieke en semipublieke sector (WNT), wat tevens een voorwaarde is om in aanmerking te komen voor subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Samenwerkings-
partners

Kunstbende, Buma Music Academy, Popronde, PopNL, de verschillende vooropleidingen en MBO- en HBO- muziekopleidingen zoalds Codarts, Conservatorium van Amsterdam / Pop Department, Conservatorium Haarlem, Conservatorium Maastricht en ArtEZ, Pinkpop, Pinguin Radio, Ableton en vele anderen.

Popsport is, samen met Popronde, Kunstbende en POPNL, een van initiatiefnemers en ondertekenaars van het nationale Convenant Talentontwikkeling in de Popmuziek 2020-2024.

Steun Popsport