Hoe is het nu met PEER?

Gepost op 25 november 2020 - Popsport Network

De inschrijving van Popsport 2021 is geopend; een goed moment om aan oud-Popsporters te vragen hoe het nu met hen is. Dit keer vragen we dit aan de Zeeuwse band PEER, zij deden in 2015 mee aan Popsport.

Lees verder en laat je inspireren!

1. Hoe heten jullie, wat is jullie artiestennaam en waarvan moeten we jullie kennen?
“Wij zijn PEER! Zanger Gijs Teuwsen, Gitarist Jesper de Jonge, Bassist Brian van Es en Drummer Renzo Rijn. Jullie zouden ons kunnen kennen van de Popronde (waarmee we 2 keer door het hele land hebben getoerd), ons optreden bij DWDD óf onze festival- en clubshows door binnen- en buitenland de afgelopen jaren.”

2. Hoe gaat het met jullie, nu, op dit moment?
“Het gaat naar alle omstandigheden goed! We zijn keihard aan het werk om nieuw materiaal te schrijven. We nemen dat op met onze producer Mario Goossens (ook wel bekend als de drummer van Triggerfinger) en we willen dat in 2021 aan jullie allemaal laten horen!”

3. Wanneer deden jullie mee aan Popsport?
“Als ik me niet vergis deden wij mee in 2015.”

PEER 2015
PEER in 2015 tijdens de Kick-Off

4. Welk pad hebben jullie bewandeld nadat jullie het Popsport traject hebben doorlopen?
“We zijn na Popsport een traject ingegaan met als coach Peter Slager (bassist en songwriter van BLØF), hebben meegedaan met de Popronde, hebben 2 keer mogen spelen op Concert at SEA, hebben in Engeland en India gespeeld, bij DWDD en we hebben vorig jaar onze eerste eigen clubtour mogen doen!”

5. Wat heeft Popsport betekend voor jullie muzikale carrière?
“Popsport gaf ons een hele fijne basis waaruit we verder konden en wilden gaan leren en spelen. Doordat we kennis maakten met andere bands en artiesten van ons niveau en samen gecoacht werden, leerden we zowel van de coach als van elkaar!”

6. Waarom moet iemand volgens jou meedoen aan Popsport?
“Omdat Popsport een hele mooie kans is om mensen uit zowel de industrie áls uit je eigen omgeving te leren kennen. Ook kun je direct feedback krijgen op alle aspecten van wat je doet. Instrumentbeheersing, songwriting, performance, noem maar op. De coaches leren je over alles de basics en het is daardoor de perfecte plek voor jonge bands en artiesten om te beginnen.”

7. Welke wensen en dromen heb je voor de toekomst, hoe zie je jouw muzikale pad over 5 jaar?
“Dat is wel een lastige vraag, hoor! We zeggen altijd tegen elkaar dat we de eerste Nederlandse band wil zijn die Wembley Stadium in London uitverkoopt, maar dat zal binnen 5 jaar helaas niet lukken. Tot die tijd blijven we gewoon keihard werken, zoveel mogelijk spelen en hopen we op een dag van de muziek die we het vetst vinden om te maken te kunnen leven. Dat is de droom en het doel.”

Wil jij, net zoals PEER, ook meer doen met je muziek? Meld je aan voor Popsport 2021 via deze link!

Benieuwd naar meer? Volg PEER op de volgende kanalen:

Instagram
Facebook
Youtube
Website