Petitie liefde voor muziek

Gepost op 20 mei 2020 - Popsport Network


TEKEN DE PETITIE ‘LIEFDE VOOR MUZIEK’!
De Nederlandse muziekindustrie komt met de petitie
‘Liefde voor muziek’ om de regering te laten zien hoe groot en divers de Nederlandse muziekindustrie is. En ook hoe belangrijk (live)muziek voor iedereen is.

Wat is er aan de hand?
Afgelopen jaren waren we gewend om onze vrije tijd door te brengen op pleinen, concerten, festivals en in cafés. Altijd was daar livemuziek. Maar vanwege de coronacrisis stopte de livemuziek onverwachts. De livemuziekindustrie is één van de laatste branches die dit jaar weer op gang komen. Veel artiesten, gezonde bedrijven en ZZP’ers hebben daardoor geen omzet of inkomen meer. Tienduizenden banen en enorm veel knowhow dreigen verloren te gaan. Een economische catastrofe! 

Wat willen we met de petitie bereiken?
Aantonen hoe groot de impact is van live muziek in Nederland. Daarnaast willen we dat de regering de concrete voorstellen, die we haar afgelopen weken hebben gedaan serieus neemt en dat er snel een lange termijn plan komt voor het behoud van de branche.

Wat kun jij doen?
Jij kunt als muziekliefhebber met het ondertekenen van de petitie aan de overheid duidelijk maken hoe belangrijk (live)muziek voor jou is.
Dus teken de petitie via de website Liefde voor muziek!