Popsport is volwaardig terug in Brabant!

Gepost op 2 december 2020 - Popsport

Showcase festival Brabant, 2016. 

Goed nieuws voor jong Brabants muzikaal talent: je kunt de komende jaren weer meedoen aan Popsport! Ben je tussen de 14 en 21 jaar en maak je je eigen muziek? Dan kun je persoonlijk gecoacht worden om je eerste stappen te zetten richting een professionele muzikale carrière. Met een traject op maat krijg je artistieke en zakelijke begeleiding van professionals uit de muziekindustrie. Misschien heb je al eens meegedaan met Kunstbende en wil je graag de volgende stap maken naar een aanmelding bij een rockacademie, talenthub of speelplek op de Popronde? Dan is Popsport iets voor jou!

Terug van weggeweest
Vanaf 2006 t/m 2016 kreeg Popsport in Brabant structurele subsidie, de vier jaar erna niet. Dankzij een sterk netwerk en groot commitment van partners in de provincie heeft Popsport toen toch jonge muzikanten kunnen helpen met een kleiner programma. Vanaf 2021 t/m 2024 is Popsport terug op volle kracht, dankzij een bijdrage uit de provinciale regeling voor amateurkunst.

Wat levert het op?
Oud-deelnemers uit Brabant vertelden aan MEST wat Popsport hen bracht. Jelle Verschuren (Jelle Verse): “Popsport heeft me geleerd om ruim van tevoren te plannen. Al in mei begonnen we met alle details uit te werken voor de release van mijn album in oktober. Daarnaast bood Popsport de mogelijkheid om grote spelers in de industrie te leren kennen. Ook werd er van alles voor je gefaciliteerd, van sessies tot fotoshoots. Los van deze praktische aspecten gaat het ook om een stukje vertrouwen dat je krijgt.”

Diederik van den Brandt (Aidan & the Wild): “Ik stond echt nog aan het begin van mijn muzikale carrière toen ik meedeed. Popsport heeft me vooral geholpen om kilometers te maken en speelplekken aan te bieden. Ook in het natraject hebben zij nog veel voor mij geregeld. Zo kreeg ik de kans om te spelen op het Valkhof Festival in Nijmegen.”

Joost Boogmans (PsySo): “Wij werden gecoacht door de zeer getalenteerde producer Jurriaan Sielcken. Hij apprecieerde onze muzikaliteit en gedrevenheid, maar was ook erg hard over de ‘typische dingen’ die we deden als onervaren band. De belangrijkste les die wij leerden was less is more. We probeerden soms teveel vibes in één nummer te verwerken.”

Meedoen?
Ben je een gemotiveerde band, dj’s / producers, singer-songwriter, rapper of act (tussen 14 en 21 jaar), dan kun je je nu aanmelden voor Popsport 2021 in Brabant! Je krijgt dan artistieke en zakelijke workshops, persoonlijke coaching, workshopdagen, ontmoetingen, optredens, een fotoshoot en een opname in een professionele studio. Je leert professionals uit de muziekindustrie kennen en ontmoet muzikanten uit heel Nederland. Op basis van motivatie en potentie gaat een aantal provinciale acts na de zomer bovendien door naar het landelijke traject van Popsport, om vervolgstappen te maken. Deelname kost € 200,- per act of € 100,- voor solo-artiesten en kan via popsport.nl/aanmelden. Popsport heeft inmiddels ruime ervaring opgedaan met een coronaproof online editie, dus gaat sowieso door!