Popsport NL coaches 2020

Gepost op 7 november 2020 - Popsport

Geen Popsport NL zonder een Popsport coach! 

Niemand doorloopt Popsport NL zonder coach, ook dit jaar hebben we weer 10 super-gedreven talentvolle personal coaches en 4 mega inspirerende sessie-coaches. Een aantal coaches stellen we graag aan je voor!

Lisanne Middag
Sessiecoach Lisanne heeft het geluk om 7 artiesten te coachen. Tijdens haar coachingsessies leert ze Anika, Anouk, Bigbeefsauce, FAUNE, Insane Delirium, L1v én Loes alles op het gebied van management. Naast Popsport coach is Lisanne de (tour)manager van Matt Simons (US) en de tourmanager van Typhoon (NL). Ook staat ze voor de klas op de Herman Brood Academie en is tijdelijk de projectleider bij Méér Muziek in de Klas. Hiervoor heeft ze ook voor meerdere Nederlandse én buitenlandse artiesten gewerkt. “Zolang een project met muziek, jongeren en/of onderwijs te maken heeft, ben ik enthousiast er aan mee te werken”. Ongeveer 6 jaar geleden is Lisanne begonnen als coach bij Popsport Brabant: “Alle keren dat ik betrokken ben geweest bij Popsport, was dit vanuit mijn expertise op het gebied van management. Dit jaar ben ik betrokken bij zowel Brabant Popsport en het landelijke traject van Popsport”. Lisanne’s managementsessies past ze altijd aan naar de wensen van de artiest. Waar de artiest behoefte aan heeft, daar legt Lisanne de focus op. Wel werkt ze altijd met een standaard set-up: 1) korte presentatie over management in het algemeen, 2) branding, 3) doel, strategie en planning.

Lisanne’s beste tip aan muzikanten?: “Geniet lekker van de ‘speeltuin’ periode; Probeer dingen uit, ga met mensen samenwerken die misschien niet echt voor de hand liggen, daag jezelf uit, maak die meters. Als je die speeltuin periode goed hebt doorstaan weet je veel beter wie je zelf bent en waar je heen wil groeien. Met zo’n duidelijke visie is het gemakkelijker doelen te bepalen en daar een strategie en planning voor op te stellen. Wees niet bang te falen. Deze angst is het gevaarlijkste gif voor een kunstenaar en als muzikant ben je nou eenmaal een kunstenaar.”
Lisanne Middag

Merijn van Haren
Merijn, bekend van Navarone, Dutch Queen Band en the Analogues, zorgt al heel wat jaren voor coaching en begeleiding van Popsport bands. Dit jaar is  hij personal coach van de Drentse rockband Insane Delirium: “Deze keer coach ik Insane Delirium, een dikke rockband met een frontvrouw op zang en gitaar. Een hele leuk en gemotiveerde band die de rock in leven houden! Het is heel leuk om met ze samen te werken. We hebben een mooi traject uitgestippeld. Vanwege Corona moeten we kijken of het allemaal precies kan zoals we willen, want we spreken het liefst face to face af. We hebben koortjes gezet voor de nummers, we gaan werken aan de stage performance en we maken een opname van een eigen nummer. Super gaaf!”

Op de vraag: “Wat is jouw beste tip aan jonge muzikanten?” Antwoordde Merijn: “Laat je inspireren door alle muziek om je heen. Zet je oogkleppen af, leer en versterk jezelf hierdoor. In elke soort muziek die met liefde is gemaakt vind je mooie en bruikbare dingen voor jezelf. Zo groei en ontwikkel je verder en vind je steeds meer wie je bent. En tijdens dit proces… Geniet en heb plezier!”

Merijn van haren
Merijn van Haren

 

Tineke Hussaarts
De personal coach van de Zeeuwse Sigourney Rose is Tineke Hussaarts. Naast Popsport coach is ze singer-songwriter bij Tenfold, doet ze de (pre)productie dagprogramma van Booster Festival en is projectleider van het Online Feedback Café, waar ze muzikanten en muziekprofessionals aan elkaar koppelt. “Los van dat ik mijn eigen muziek schrijf en maak, vind ik het ontzettend leuk om beginnende artiesten te coachen met zang, songwriting en performance. Aangezien ik vrijwel alles rondom Tenfold DIY heb geleerd, kan ik artiesten op weg helpen met het op de kaart zetten van je eigen act”. In 2021 brengt ze met Tenfold haar debuutalbum “Reply To All” op vinyl uit”.

De beste tip aan jonge muzikanten van Tineke?: “Feedback is subjectief, zorg daarom dat je het eerst altijd door jouw eigen filter haalt voordat je er mee aan de slag gaat.”

Tineke Hussaarts
Tineke Hussaarts

Robin Assen
Een coach die je wellicht ook kent van Navarone, is onze Popsport coach Robin Assen. Naast drummer van Navarone en coach van Popsport heeft Robin een bloeiende drumles praktijk en is hij werkzaam als filmcomponist. Al jaren is Robin betrokken bij de begeleiding en coaching van Popsport bands en dit jaar is de Brabantse FAUNE de gelukkige. Hoe een coachingssessie gaat? “We hebben sessies van verschillende aarden. We hebben zowel online overleg, als ook offline repetitie sessies waar ik bij aanwezig ben. FAUNE is een beginnende blues/pop/rock band. Veel van de coaching gaat over identiteit; hoe creëren we een eigen identiteit op allerlei vlakken; sound (individueel/band & live vs. studioproductie), artwork, online communicatie, toon in interviews, etc..”

Tip van Robin: “Sublimeer tot je er dood bij neervalt. Wat heb je anders te doen?! Tot die tijd, houd ziel en lijf intact. En werk, opdat inspiratie je vinden kan.”

Robin Assen
Robin Assen
Cor Giesing
Cor is de personal coach van Bigbeefsauce, onze rapper uit het noorden. Zelf is ‘ie zeker geen onbekende in de muziekwereld: “Ik ben MC van hip-hop formatie The Proov en ik DJ onder de naam CeeMajor (hip-hop tot house, soul tot rock, funk tot pop, oud tot nieuw, zwart tot wit). Daarnaast ben ik coördinator/docent Minerva Academie voor Popcultuur in Leeuwarden”. Ook is hij ook aangesloten bij Dichter Bij Leeuwarden, een platform voor woordkunstenaars, waar hij spoken word-achtige klussen/optredens/workshops verzorgd. Vooraf een coachingssessie bepaalt Cor samen met BigBeefSauce de belangrijkste aandachtspunten waar ze mee aan de slag gaan tijdens de sessie. “De sessies vinden offline plaats in de oefenruimtes op de Minerva Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. Naderhand maak ik een AMACK-verslag wat betreft de sessie.”
Zijn tip aan jonge muzikanten?: “Durf buiten je eigen kaders te treden, denk in oplossingen en niet in problemen, sta open voor feedback.
Netwerken, samenwerken en goed communiceren is key.”
Cor Giesing
Cor Giesing

 

Alle Popsport NL 2020 coaches

Personal coaches
Menno Keij
Robin Assen
Tineke Hussaarts
Linde Schöne
Yori Swart
Merijn van Haren
Heleen Roosdorp
Cor Giesing
Pim Stegeman
Eva van Pelt

Sessie coaches
Imke Loeffen
Lisanne Middag
Stefan Kollee
Antoine Kroes