Release interview met Jelle Verse

Gepost op 19 april 2021 - Popsport Network

Vers van de pers! Dé nieuwe single van Jelle Verse ‘Eenling’ is nu te beluisteren op alle streaming platformen. Wij spraken Jelle over zijn single, EP en de muziekindustrie. Lees en check vooral zijn nieuwste single!

Hi Jelle, gefeliciteerd met je nieuwe nummer ‘Eenling’. Kan je jezelf eerst even voorstellen?  
Hi! Ik ben dus Jelle Verse. Ik ben 23 jaar en geboren en getogen in Tilburg. Ik maak al heel lang muziek en heb al op veel mooie podia mogen spelen. In 2018 deed ik mee aan Popsport en heb ik tijdens het landelijke traject mijn tweede album uitgebracht. Inmiddels gaat het vierde project uitkomen, waarvan Eenling dus de eerste single is.

Waar gaat ‘Eenling’ over?
Eenling is een tune die ik schreef toen het even niet zo goed met me ging. In november brak ik met mijn management door een hele respectloze, foute actie van mijn manager. Ik heb er na mijn Insta-post veel vragen over gehad, maar heb verder niet zoveel zin om er op in te gaan, dat is beter voor iedereen denk ik. Tijdens die periode kon ik er met weinig mensen over praten en voelde ik me veel alleen, een gevoel dat ik herkende van de middelbare school. Die pijn zit allemaal in de tekst. De lyrics zijn heel eerlijk en ongefilterd op de plaat gekomen. 

Kan je wat meer vertellen over je clip?
In de video hebben we om het niet té letterlijk te maken de metafoor van ‘Het Laatste Avondmaal’ van Leonardo DaVinci gebruikt. In de video zit ik dus alleen met vier versies van mezelf, hoe kan het ook anders als een Eenling, te dineren en drinken. De video is gemaakt samen met regisseur Joris van Blerck. Met hem heb ik eerder ook de video van In M’n Ziel gedaan. Ik zelf ben heel blij met het eindresultaat! 

Hoe ziet je nieuwe album/EP eruit?
De hele nasleep van de situatie die ik zojuist schetste heeft veel tunes opgeleverd. Hoe veel er precies op de EP komen en hoe deze gaat heten weet ik nog niet, maar ik denk rond de 5/6 tracks. Ik verwacht dat die rond de zomer uitkomt.

Jelle Verse – Eenling

Wat is je doel/verhaal van je nieuwe EP?
Het doel is vooral wat altijd m’n doel is: ik schrijf over wat ik meemaak, voor mezelf. Als ik anderen daarmee kan inspireren of motiveren is dat natuurlijk tof. Er staat in ieder geval één track op waarvan ik zeker weet dat die mensen gaat motiveren, het heet ‘Wereld Aan M’n Voeten’. Mijn laatste EP ‘Uit Het Donker’ nadert de 200.000 streams, wat een hele grote stap voorwaarts is ten opzicht van werk ervoor. Het is mijn streven daar nu weer overheen te gaan. 

Wat heb je geleerd van de breuk met je management? En heb je nu een nieuw management of werk je liever zonder?
Voor nu werk ik het beste zonder. Ik heb na de gebeurtenis veel met een psycholoog gesproken en aan het herstel van m’n vertrouwen gewerkt. Daarmee zit ik nu in de laatste fase. Gelukkig heb ik mensen dichtbij me staan die me ondersteunen waar nodig. 

Wat kan beter in de muziekindustrie op het gebied van management en waarom?
Muziek is een kunstvorm, en kunst is gebaseerd op inspiratie. Dat wordt nog wel eens vergeten. Ik zie te vaak dat jonge artiesten worden getekend en creatief aan hun lot worden overgelaten. Vervolgens is het werk een keer af en zijn ze de rechten voor altijd kwijt, terwijl er vaak zelf maar één keer aan verdiend wordt. Soms lijkt het net alsof de muziekindustrie om alle mensen draait behalve de makers zelf. Daar moet echt nog veel verbeterd worden.

Wat zijn nu je dromen en ambities?
Op korte termijn wil ik heel graag weer spelen, haha. Op lange termijn wil ik zoveel mogelijk mensen bereiken met mijn muziek en samenwerken met Fresku en Ronnie.

Wat wil je nog leren in de muziek en waar kan Popsport bij helpen? 
Ik probeer elke dag dingen te leren. Popsport kan muzikanten denk goed helpen met de achterkant van de industrie, bijvoorbeeld zoiets als contracten (daarom is de samenwerking met bureau Brandeis zo goed denk ik). Ik geloof niet zo dat een muzikant in een workshop van een uurtje echt een betere gitarist kan worden, maar juist het faciliteren van fotoshoots, biografieën schrijven en plekken om op treden zijn voor mij heel waardevol geweest. 

Welke workshop zou jij ECHT waardevol vinden of adviseren? 
Het zoeken van je USP als artiest en het neerzetten van een goede act, los van perse het muzikale gedeelte.

Wat is jouw tip aan jonge muzikanten door jouw ervaringen van de afgelopen tijd?
Mijn situatie heb ik nooit eerder gehoord, dus ik vind het moeilijk om op basis daarvan een advies te geven. Sowieso is het goed je contract door een bureau of een advocaat te laten checken. Dit kost misschien een keer wat, maar dit zal het altijd waard zijn. Blijf hierbij dicht bij jezelf, hoe mooi het aanbod ook lijkt of hoe groot de naam ook is, als het niet goed voelt, skip het.

We sluiten af met de vraag: welke plaat staat nu op repeat? 
Op dit moment luister ik veel naar Fisherman van Kevin en naar het nieuwe album van Benny Sings.

Meer horen van Jelle Verse? Volg hem op Spotify, YouTube of Instagram

 

Gratis contractcheck bij bureau Brandeis
Maak jij serieuze stappen met je eigen muziek en word je tijdens of na het Popsport traject benaderd door een partij die jouw potentie ziet? Dan zijn wij sowieso geweldig trots op jou! Maar bieden we je ook de kans om je aangeboden contract (gratis!) te laten checken door het top advocatenkantoor bureau Brandeis, zodat je later niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Hun in entertainmentrecht gespecialiseerde advocaten verzorgen een quick scan van bijvoorbeeld een boekings- management-, platen-, producer- of publishingovereenkomst. Zo weet je waar je ja of nee tegen zegt! Check deze pagina voor meer info.