Particulieren of bedrijven, die popmuziek een warm hart toedragen, jong talent én het popklimaat in hun regio willen ondersteunen of het Popsport programma simpelweg een sympathiek initiatief vinden, kunnen middels Popsport Talent Support donateur worden. De eerste en gedroomde supporter van dit nieuwe initiatief was de Jan Smeets Award 2018 die Popsport heeft ontvangen tijdens de perspresentatie van Pinkpop 2018.

Vier redenen om bij te dragen aan dit initiatief:

Pop levert blauwdruk voor het leven
Muziek raakt je rechtstreeks in je ziel. En komt extra intens binnen tijdens je middelbare schooltijd. De levensfase waarin alle sensoren maximaal openstaan, skills worden ontwikkeld en persoonlijke (muzikale) blauwdrukken worden gemaakt. Muziek creëren, muziek uitvoeren, muziek luisteren, muziek delen en samen naar livemuziek gaan, hebben – specifiek in ieders jonge jaren – een onovertroffen invloed op de rest van het leven. Dat inzicht motiveert steeds meer muziekliefhebbers om op een later moment in hun leven, persoonlijk of vanuit een bedrijf, iets bij te dragen aan het klimaat waarin popmuziek kan bloeien. Popsport levert daar met zijn talentenprogramma – lokaal, regionaal en landelijk – een actieve en aantoonbare bijdrage aan.

Minder afhankelijk van subsidies
Popsport wil jong en gemotiveerd poptalent structureel blijven begeleiden en ondersteunen. Continuïteit en doorontwikkeling van kennis, contacten en netwerken is daarbij van groot belang. Voor de financiering van het programma kan Popsport – naast uiteraard een eigen bijdrage van deelnemers – rekenen op vierjarige landelijke subsidie uit de Regeling Talentontwikkeling van het Fonds voor Cultuurparticipatie, meerjarige steun van het VSBfonds en meestal incidentele en kleinschaliger lokale en provinciale steun. Dat laatste is tijdverslindend en vooral slecht voor de continuïteit. Popsport is dan ook zwaar gemotiveerd om minder afhankelijk te worden van vaak wankel gemeentelijk en provinciaal cultuursubsidiebeleid.

Jong talent woont in heel Nederland
In het verlengde van bovenstaand wil Popsport vasthouden aan de missie om toegankelijk te zijn voor jong poptalent in héél Nederland. Op veel plaatsen in Nederland is de infrastructuur om muzieklessen te volgen, te repeteren of om op kleinere podia ‘meters’ te maken, weggevallen. Popsport Talent Support wil dan ook de mogelijkheid bieden om schenkingen te ‘oormerken’ aan Popsport NL of aan Popsport-activiteiten in een specifieke regio.

Fiscale aspecten
Stichting Popsport is door de belastingdienst aangemerkt als culturele ANBI. Dat betekent dat alle schenkingen fiscaal aftrekbaar zijn. Zo mogen schenkingen in het kader van Popsport Talent Support tot een bedrag van vijfduizend euro voor 125% in mindering worden gebracht in de hoogste schijf van de inkomstenbelasting. Belangrijk is ook te vermelden, dat over de financiële bijdragen die Stichting Popsport zo mag ontvangen, geen schenk- of erfbelasting wordt geheven. Legaten, erfstellingen en schenkingen zijn geheel onbelast. Het gehele geschonken bedrag komt dus ten goede aan de doelstellingen en werkzaamheden van Popsport. De bevestiging van onze ANBI status is hier te vinden: ANBI controleren. Voor meer informatie en een rekenvoorbeeld klik hier.

Interesse? We komen graag met u in contact!

Jorien Stravens
Directeur-bestuurder Stichting Popsport
024 324 33 50
jorien@popsport.nl

Meer over Popsport