Deelnemers Imagine Music Experience Nederland 2023 bekend

De deelnemers die mee gaan doen aan Imagine Music Experience Nederland zijn bekend! Alkaline, Marieke Schenk, ISE, Domi, Matthew Red, NYVE, Norah en Bliss. gaan op uitwisselingsweekend bij locatie partner Muziekgieterij in Maastricht.

Van vrijdag 30 juni tot zondag 2 juli zullen ze zich onderdompelen in jamsessies, masterclasses en de internationale muziekindustrie. Ook zullen ze optreden tijdens de finaledag, waar een vakjury zal uitkiezen wie Nederland vertegenwoordigd tijdens de Imagine Music Experience International Final

Wil je deze nationale finaledag bijwonen? Dat kan!

Datum: Zondag 2 juli
Tijd: zaal open 15:30 uur, aanvang 16:00 uur
Locatie: Muziekgieterij, Maastricht
Entree: Gratis

Meer informatie op de website van de Muziekgieterij

De deelnemers

Alkaline is een jeugdige, alternatieve punkband gevormd in Almere, Nederland. De band bestaat vier leden: Hemran Sabity (zang/gitaar), Anne Lisabeth (gitaar/zang), Luc Rondini (bas) en Younes Sekkat (drums).
Marieke Schenk is een artiest die in één woord te omschrijven is: enthousiast! Na een concert van Miss Montreal, werd Marieke verliefd op muziek. Sindsdien staat ze energiek op het podium om mensen te inspireren met haar catchy popsongs, net zoals Miss Montreal haar had geïnspireerd.
ISE zette haar eerste stappen als singer-songwriter in 2022, toen ze pas 16 jaar oud was. Gewapend met een gitaar en een enorm verlangen om haarzelf uit te drukken door middel van teksten en melodieën, schrijft ze songs die resoneren met haar emoties.
Domi haar muziek is een expressie van haar ziel, en haar passie voor muziek is evident in elk nummer dat ze schrijft en speelt. Haar inspiratiebronnen zijn Natte Visstick, Tyler, the Creator, twenty one pilots, Billie Eilish en  øneheart.
NYVE is een 18-jarige singer-songwriter die een passie heeft voor het schrijven van songs op zowel gitaar als piano. Geïnspireerd door Lianne La Havas combineert NYVE elementen van Bossa Nova, soul en jazz samen tot pop. Samen met haar eigen twist, zorgt dit voor een unieke sound.
Norah Rhodes is een 16-jarige singer-songwriter die weet hoe ze je kan fascineren met haar songs. Haar popballads hebben diepe en oprechte teksten en melodieën. Haar inspiratiebronnen zijn Tyler, the Creator, girl in red en Billie Eilish.
De jonge band Bliss. is een zeer energieke act. De alternatieve rockband uit Emmen hebben al wat speelervaring, zoals bij Simplon Groningen en Penguin Radio Stage @ESNS. De grunge-sound van de band doet vooral denken aan artiesten zoals Nirvana, Pearl Jam en Foo Fighters.
Matthew Red is een artiest en producer die jou, met zijn genderneutrale stem en zijn grote, alternatieve popsongs in contact wil brengen met jouw emoties. Hij schrijft over onderwerpen die niet vaak genoeg benoemd worden en hoopt daarmee de brug te slaan tussen het voelen en het begrijpen van emoties. Geïnspireerd door voornamelijk Froukje, Adele, Jacob Collier, Florence + The Machine maakt hij muziek die anders is dan anders.