Als je deelneemt aan Popsport, krijg je coaching op maat met workshops die passen bij jouw muziek en jouw ambities. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van workshops die je kunt volgen. Staat er iets niet tussen wat je graag wil doen? Laat het ons weten! Popsport zoekt altijd naar de juiste coaches om je verder te helpen!

Stage Performance

Een goede podiumpresentatie zorgt ervoor dat het publiek naar je luistert en kijkt. Niet alleen zangers maar de hele band/act zal door middel van tips en aanwijzingen gemakkelijker op het podium staan.

Geen gladde trucjes, vooral de sterke dingen die in jezelf of in de band zitten zullen bij deze workshop naar boven komen. Er wordt aandacht besteed aan opkomen en eindigen, podium verdeling, aankondigingen, kleding, muzikale overgangen en ook het leren omgaan met de bekende valkuilen.

Songwriting

De reactie van het publiek na het spelen van een cover is leuk, maar het applaus na het spelen van een eigen song betekent veel meer. Maar hoe schrijf je een goed nummer? Waar moet je op letten? Hoe houd je een nummer van het begin tot het einde interessant?

Tijdens de workshop songwriting ga je aan de slag met je eigen ideeën. Dit kan op alle niveaus; met een nummer/song dat al bijna af is, maar ook met een idee dat alleen nog maar bestaat uit een riffje van drie akkoorden.

Wat de aanpak ook is, de eigenheid/stijl of het karakter van de muzikant of band staat voorop. In deze workshop neem je dat mee in het songwriting proces waarbij het einddoel is om de allerbeste song naar boven te halen.

Promotie en Boekingen

Hoe promoot en verkoop je je band/act aan zalen, festivals, maar ook aan de pers en media? Krijg inzicht in de verschillende mogelijkheden en strategieën van promoten en effectief boeken van een act. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk bekijk je hoe je een plan kunt opzetten voor ‘world domination’ toegespitst op jouw muziek.

Band coaching

Een workshop band coaching kan van alles inhouden. Kun je hulp gebruiken met samenspel, schrijven en arrangeren van je nummers? Of wordt het hoog tijd voor goede structuur in je repetities? Een ervaren muzikant kan je hierbij helpen een stap in de goede richting te zetten, maar bijvoorbeeld ook werken aan sound ontwikkeling, tunen etcetera.

Loop je even vast en weet je niet goed waar je hulp bij kunt gebruiken, dan kun je op je coach terugvallen. Zo haal je alles uit Popsport en dus ook vooral uit jezelf.

Als deelnemer aan het landelijke traject van Popsport krijg je een eigen (band)coach, die je gedurende het hele traject begeleidt en helpt bij het maken van keuzes die bij jou passen. Je gaat heel gericht werken aan de punten die jij wil verbeteren en daar zoeken we de juiste mensen bij. Bekijk hier de coaches.

Studiodag

Als jij (en je band/act) er klaar voor zijn, kun je via Popsport een dag gaan opnemen in een professionele studio bij jou in de regio. Doel: je leert wat er komt kijken bij het opnemen van een song, zowel in de voorbereiding als bij het opnameproces zelf.

Als je met jouw muziek publiek wilt bereiken is het natuurlijk belangrijk om goede opnames te hebben. Daarnaast zul je ontdekken dat het ook erg leerzaam kan zijn om jezelf terug te luisteren. Heb jij een nummer helemaal afgerond en ben je klaar om het op te nemen? Dan is een studiodag de volgende stap!

Producing

Ligt jouw hart bij beats & bites en is jouw computer je voornaamste instrument? Dan koppelen wij jou in deze workshop aan professionals die jouw muziek begrijpen en je kunnen inspireren én die je echt verder kunnen helpen in je muziek.

Heb je bijvoorbeeld behoefte aan technische sturing en ondersteuning, dan vinden wij de geschikte coach voor je. Wil je vooral artistieke en creatieve steun, feedback of inspiratie, dan zul je gecoacht worden door een professional die dáárin gespecialiseerd is.

Sowieso zullen alle Popsport coaches je verder wegwijs maken in de (professionele/zakelijke) wereld van de elektronische muziek.