Workshops

Waar jij je ook bevindt in het Popsport-traject, we zorgen voor passende workshops bij jouw situatie! Meld je dus snel aan voor Popsport, zodat je toegang hebt tot dit fijne aanbod. Doe je al mee of heb je al meegedaan aan Popsport? Dan zijn alle workshops van ons Network vrij toegankelijk voor jou. Mis je nog een bepaalde workshop? Laat het ons weten!

“Workshops songwriting hebben mij geleerd om anders te kijken naar mijn teksten.
Wat wil ik vertellen en welke emoties wil ik oproepen?”
– ANOUK STEFFERS

POPSPORT WORKSHOPS

Stage performance

Authenticiteit trekt altijd aandacht. Tijdens een workshop Stage Performance krijgt de gehele band/act tips en tricks om comfortabel op het podium te staan. We werken niet met trucjes om aandacht vast te houden, maar wij zoeken naar sterke en authentieke karaktereigenschappen van jou en/of jouw act.

Lees meer

Daarnaast besteden we aandacht aan bekende valkuilen en het opkomen en eindigen van een show. Ook komt de podiumverdeling, het aankondigen, de kledingkeuze en muzikale overgangen aan bod. Kortom: the floor is yours!

Songwriting

Hoe schrijf je een nummer dat écht raakt? Waar moet je op letten? Tijdens deze workshop gaan we samen aan de slag met jouw ideeën. Welke vorm dat idee heeft maakt niet uit. We kunnen werken aan een liedje dat bijna af is of aan een concept dat alleen nog in je hoofd bestaat.

Lees meer

Welke aanpak we ook kiezen, de eigenheid van de muzikant of act staat altijd voorop. Jouw karakter staat centraal in het songwriting-proces met maar één einddoel: de allerbeste song!

Promotie en boekingen

Hoe promoot jij jezelf? Wat is je social media strategie, hoe laat je hier jezelf zien? En hoe verkoop je jouw act/band aan zalen & festivals, maar ook aan pers & media? Verken verschillende mogelijkheden en strategieën voor het effectief promoten en boeken van je act.

Lees meer

Aan de hand van praktijkvoorbeelden check je zelf welk plan het beste werkt voor jouw muziek. Wie weet zien we jou volgend jaar spelen op Woo Hah of Lowlands!

Fotoshoot

Jouw muziek is het allerbelangrijkste, maar een professionele foto doet ook veel. Wat wil je uitstralen en hoe pak je dat aan? Daarvoor ga je samenwerken met een professionele muziekfotograaf. Met als doel jouw eigen artiestenfoto.

Bandcoaching

Zoek jij of je band ondersteuning voor het samenspel, het schrijven van songs of het arrangeren van nummers? Is er behoefte aan meer structuur tijdens bijvoorbeeld repetities of shows? Een ervaren muzikant helpt jullie op weg om concrete stappen voorwaarts te maken.

Lees meer

Lopen jullie vast en is het lastig om te zeggen waar je hulp bij nodig hebt? Onze coaches weten met een paar vragen wat jullie kunnen doen om jezelf te ontwikkelen. Zo haal je alles uit Popsport én uit elkaar als band!

Producing

Ga jij net zo enthousiast los op een drumcomputer als een drummer op zijn drumstel? Gaat jouw BPM sneller kloppen van reverb en synthesizers? Kortom: Maak jij je muziek digitaal? Dan koppelt Popsport je aan professionals in de muziekwereld die jouw taal spreken en begrijpen.

Lees meer

Zij kunnen je inspireren, verder helpen met de techniek of artistiek op weg helpen. Ook bij deze workshop stellen we inhoud volledig af op wat jij nodig hebt. Wil je je arrangementen verbeteren? Werken met DAW’s als Ableton? Een goede zangeres vinden om je track in te zingen? Onze coaches in deze workshop wijzen je de weg in het professioneel/zakelijke wereld van de elektronische muziek!

Marketing en management

Ben je toe aan next-level promotie van jouw muziek? Een goede contentstrategie voor je socials, volgers opbouwen en je muziek overal online promoten? Home video’s en opnames maken om jezelf te laten zien? Je Spotify streams verdubbelen?

Lees meer

We leren je graag de tips en tricks. Ook geven we je praktische kennis: hoe zit het met de rechten van je muziek, waar moet je op letten als je een manager of boeker inschakelt?

Studio opname

Richting het einde van het traject mag je een studiodag inplannen en ga je één song opnemen. Dit helpt je om geboekt te worden voor optredens en je publiek te bereiken. Ook is het enorm leerzaam om jezelf terug te horen. Je leert bovendien meteen wat er komt kijken bij het opnemen van een track, zowel qua voorbereiding als tijdens het opnemen zelf. Helemaal tevreden met je nieuwste track, klaar voor recording? Let’s go!

Hoe creëer je jouw visuele identiteit als artiest?

Leer alles over artist branding en perfectionaliseer je social media skills. Onderzoek waarin jij je als artiest onderscheidt. Hoe creëer je een moodboard dat past bij jouw imago of stijl?

Lees meer

Hoe uit zich die vervolgens op je socials, of in je videoclip? En past dat bij je uitstraling op het podium, of kun je daar je identiteit nog wat sterker neerzetten? Met jouw input gaan we gericht aan de slag.

Digital songwriting

De meeste muziek wordt helemaal niet meer gemaakt in grote, dure studio’s. Platina platen komen steeds vaker uit home studio’s. Hoe maak je muziek vanaf je laptop? Hoe neem je vocals, keys of gitaar op en hoe laat je die goed klinken?

Lees meer

In de workshop Digital Songwriting leer je de basics van muziekproductie en word jij je eigen engineer. Met deze DIY mindset maak je binnen de kortste keren Spotify-tracks vanaf je slaapkamer!

Laat je muziekcontract professioneel checken voor je tekent!

Maak jij serieuze stappen met je eigen muziek en word je tijdens of na het Popsport traject benaderd door een partij die jouw potentie ziet?

Lees meer

Dan bieden we je de kans om je aangeboden contract (gratis!) te laten checken door het top advocatenkantoor bureau Brandeis, zodat je later niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Deze advocaten zijn gespecialiseerd in entertainmentrecht en verzorgen een quick scan van bijvoorbeeld een boekings- management-, platen-, producer- of publishingovereenkomst. Zo weet je waar je ja of nee tegen zegt!

Label & Legal

De rechten rondom muziek is voor veel muzikanten een lastig onderdeel, want wat moet je regelen en hoe weet je welke keuzes je moet maken?

Lees meer

Moet de hele band zich aansluiten bij Buma/Stemra? Krijg je voor live optredens ook geld van Sena? En wanneer is het handig om lid te worden van NORMA? Popsport zorgt dat jij goed geïnformeerd bent over dit zakelijke stukje van de muziekindustrie.

Skills workshops

Gerichte workshops om je skills te verbeteren, zoals een drumclinic, vocal workshop, gitaarworkshop, English pronunciation, rap, lyrics schrijven, compositie & arrangement, synthesizers & geluidseffecten, zelf opnames mixen, sound design, Ableton Live voor beginners.. er komt altijd wel iets voorbij waar jij meer van wilt weten!