Wat is
Popsport?

Popsport draait om jou, jouw muziek, jouw act en bovenal: jouw liefde voor muziek. Popsport is een programma voor álle muziekgenres en wordt toegespitst op jouw unieke situatie. Ben je singer-songwriter, rapper of muzikant in een band? Produceer jij liever en draai jij op feestjes de dansvloer vol met je eigen tracks? In welke situatie je ook zit: het Popsport traject vergroot je netwerk, skills én het plezier.

Popsport heeft drie soorten programma’s: de regiotrajecten, het landelijke Popsport NL traject en het Popsport Network.

“Wat ik meteen tof vond aan Popsport is

dat je allemaal mensen van jouw leeftijd ontmoet, die muziek maken en er zoveel passie voor hebben. En zonder Popsport had ik nu niet mijn eerste single gehad!”

ROSA VAN BOMMEL

Regiotrajecten Popsport

Februari t/m juni
Popsport begint in je eigen provincie met een kickoff waarbij je gelijkgestemden uit je omgeving ontmoet. De regiocoördinator stelt een programma samen gebaseerd op jouw persoonlijke ontwikkelvragen. Je gaat aan de slag met professionals uit de Nederlandse muziekindustrie en volgt workshops: soms samen met de andere deelnemende muzikanten, soms in een individuele sessie. Popsportcoaches beschikken over de juiste contacten, hebben een berg ervaring en weten precies hoe ze je verder moeten helpen. Naast coaching, krijg je nog een professionele fotoshoot en een opnamedag in een muziekstudio en mag je optreden tijdens de afsluitende regio showcase. Hier ga je knallen op het podium!

Waar je ook woont, je kunt altijd deelnemen aan Popsport. Check hiernaast of Popsport in jouw provincie draait. Zo niet, dan kun je deelnemen aan Popsport Centraal. Stuur ons een mailtje op info@popsport.nl en krijg alle info!

Op onze aanmeldpagina kan je per provincie nog meer informatie vinden.

Popsport NL

September t/m december
Is jouw ambitie, motivatie en potentie opgevallen in het regiotraject en ben je doorgestroomd naar het landelijk traject? Dan is dit de kans om nóg dieper in te gaan op de ontwikkeling van jou en/of je act. Je gaat aan de slag met je personal coach, krijgt extra 1-op-1 workshops, gaat naar de inspirerende broedplaats KLANK bij Utrecht en je gaat een live audio opname mét videoclip opnemen in de studio van De Staat. En niet te vergeten: je ontmoet muzikanten en professionals uit heel Nederland!

Popsport network

Januari t/m december
Deelnemen aan Popsport betekent dat je automatisch lid bent van het Popsport Network. Ons netwerk zit vol kennis, ervaring en kwaliteit. Heb je vragen, wil je iets extra’s leren of probeer je contact te krijgen met die éne professional die jou echt kan helpen? Dikke kans dat het lukt via ons netwerk. We bieden je coachingssessies met gevestigde artiesten, workshops, (festival)speelplekken, radio gigs én exclusieve bezoekjes aan vervolgopleidingen, masterclasses en meer!

Network

WAAR WERK JE AAN BIJ POPSPORT?

Dat bepaal je helemaal zelf. Natuurlijk helpen we je om je doelen te formuleren.
Eerder werkten Popsporters aan:

  • experimenteren met verschillende muziekstijlen
  • meer leren over studiotechniek
  • werken aan marketing en branding
  • time-management
  • beter samenspelen op het podium en in de repetitieruimte
  • een landelijk netwerk opbouwen
  • zelf demo’s leren maken
  • podiumangst overwinnen
  • beter leren produceren
  • een goede live set leren opbouwen

“POPSPORT WAS HET MEEST WAARDEVOLLE

DAT WIJ ALS BAND GEDAAN HEBBEN”