Wat is
Popsport?

Popsport draait om jou, jouw muziek, jouw act en bovenal: jouw liefde voor muziek. Popsport is een programma voor álle muziekgenres en wordt toegespitst op jouw unieke situatie. Ben je singer-songwriter, rapper of muzikant in een band? Produceer jij liever en draai jij op feestjes de dansvloer vol met je eigen tracks? In welke situatie je ook zit: het Popsport traject vergroot je netwerk, skills én het plezier.

Het coachingprogramma is verdeeld in een regionaal- en landelijk programma. Het regioprogramma start aan het begin van het nieuwe jaar en sluit af vóór de zomer. Vervolgens komen begin september de doorgestroomde acts van alle provincies samen. Dit traject loopt meestal tot half december.

“Wat ik meteen tof vond aan Popsport is

dat je allemaal mensen van jouw leeftijd ontmoet, die muziek maken en er zoveel passie voor hebben. En zonder Popsport had ik nu niet mijn eerste single gehad!”

ROSA VAN BOMMEL

Regiotraject Popsport

Je start Popsport dicht bij huis, in jouw eigen regio, met een kick-off waarbij je gelijkgestemden uit je omgeving ontmoet. De regiocoördinator stelt een programma samen gebaseerd op jouw persoonlijke ontwikkelvragen. We zetten professionele muzikanten en coaches uit de muziekindustrie in om plenaire workshops of soms ook individuele sessies te leiden. Zij beschikken over de juiste contacten, hebben een berg ervaring en weten precies hoe ze je verder moeten helpen. Als afsluiter organiseren we een showcase waarbij jij gaat knallen op het podium! Check hieronder of Popsport in jouw provincie draait. Zo niet, stuur ons een mailtje op info@popsport.nl en we kijken wat er mogelijk is.

LICHT, CAMERA, ACTIE!

De afsluitende showcase is hét moment om te laten zien wat jij/jullie geleerd hebben bij Popsport. Per regio gaat één muzikant of act door naar het landelijke programma Popsport NL. Aan het einde van de regio showcase wordt bekend gemaakt wie dat is. Ontwikkeling, potentie en motivatie zijn de onderdelen waar wij naar kijken. Ben je niet geselecteerd? Geen stress! Iedereen die deelneemt aan Popsport is automatisch lid van het Popsport Network. In ons netwerk doe je onbeperkt mee aan andere workshops en events. Let’s go!

WorkshopsMeld je nu aan!

Popsport NL

Is jouw ambitie, motivatie en potentie opgevallen in het regiotraject en ben je doorgestroomd naar het landelijk traject? Dan is dit de kans om nóg dieper in te gaan op de ontwikkeling van jou en/of je act. Samen met ervaren coaches uit de industrie verbeter je jouw skills en werk je richting je dromen. Ook krijg je een personal coach, die helpt je om een gericht doel centraal te zetten waar jij of je act aan gaat werken. Dat doen we bij Popsport met AMACK: een tool waarmee coaches jou het allerbest feedback kunnen geven. Omdat alle coaches dezelfde vorm aanhouden, heb jij aan het einde van een traject een mooi overzicht van waar jij goed in bent en hoe je je kunt verbeteren.

HOE ZIET ZO’N DOEL ER CONCREET UIT?

Dat is heel uiteenlopend en afhankelijk van jezelf! Hoe gerichter je doel, hoe beter we kunnen zorgen voor workshops die bij jou passen. Dit zijn voorbeelden van enkele van je voorgangers:

 • experimenteren met verschillende muziekstijlen
 • meer leren over studiotechniek
 • werken aan marketing en branding
 • beter time-management ontwikkelen
 • meer leren over subsidies aanvragen
 • beter samenspelen op het podium en in de repetitieruimte
 • een landelijk netwerk opbouwen
 • zelf demo’s leren maken
 • podiumangst overwinnen
 • beter leren produceren
 • een goede live set leren opbouwen

Come together

Maak kennis met de deelnemers uit andere Popsport regio’s tijdens de Popsport NL kick-off. Na een aantal maanden workshops en coaching ben je helemaal klaar voor de Popsport Live Sessions. Hiervoor bouwen we de studio van De Staat om tot een intieme setting. Daar ga je samen met een team aan professionals in ‘De Basis’ in Nijmegen een eigen clip opnemen!

Popsport NL
Deelnemers

Popsport network

Deelnemen aan Popsport betekent dat je automatisch lid bent van het Popsport Network. Ons netwerk zit vol kennis, ervaring en kwaliteit. Heb je vragen, wil je iets extra’s leren of probeer je contact te krijgen met die éne professional die jou echt kan helpen? Dikke kans dat het lukt via ons netwerk. We bieden je coachingssessies met gevestigde artiesten, workshops, (festival)speelplekken, radio gigs én exclusieve bezoekjes aan vervolgopleidingen, masterclasses en meer!

Network

“DIT JAAR DOE IK VOOR DE TWEEDE KEER MEE AAN POPSPORT!”

“DIT JAAR DOE IK VOOR DE TWEEDE KEER MEE AAN POPSPORT!”

In de
Spotlight