Deelnemers Imagine Nederland finale bekend!

Bekijk de livestream terug op deze pagina!

De deelnemers die mee gaan doen aan Imagine Music Experience Nederland zijn bekend! Christy, ARIS!&sloan, Mees, Boaz Tooren, STERRE LIZ, Crossroad, Aukje Hermanns, Grote Geelstaart en gastartiest The Owls and Orcas zijn live te bewonderen!

Van vrijdag 10 mei tot zondag 12 mei zullen ze zich onderdompelen in jamsessies, masterclasses en de internationale muziekindustrie. Ook zullen ze optreden tijdens de finaledag, waar een vakjury zal uitkiezen wie Nederland vertegenwoordigd tijdens de Imagine Music Experience International Final

Datum: Zondag 12 mei
Tijd: zaal open 15:30 uur, aanvang 16:00 uur
Locatie: Muziekgieterij, Maastricht
Entree: Gratis

Tickets & Meer Info

De deelnemers

ARIS!&sloan, gevestigd in Tilburg, zijn een muzikaal duo dat het publiek heeft gegrepen met hun baanbrekende benadering van hip-hop, trap en R&B-muziek. Met een veelzijdig en dynamisch geluid combineert ARIS!&sloan harmonieuze melodieën naadloos met krachtige beats om een unieke en auditieve ervaring te creëren .Samen vormen ze een unieke fusie van rauwe emotie en technische precisie, geïnspireerd door een divers scala aan invloeden. Door hun muziek streeft ARIS!&sloan ernaar om barrières te doorbreken en een diepere verbinding te maken met luisteraars.
Aukje is een 20-jarige singer-songwriter die haar ervaringen en gevoelens in haar eigen songs verwerkt. Ze schrijft veel van haar nummers over mental health en dat schrijft ze zo dat iedereen zich erin kan verplaatsen en zijn gevoel erin kwijt kan. Muziek is haar grootste passie; het is haar leven. Haar inspiratie haalt ze uit het dagelijks leven en alles wat haar aanspreekt of haar interesse wekt. Ze doet niets liever dan haar eigen verhalen vertellen aan elke nieuwsgierige luisteraar.

Christy is een 20 jarige singer-songwriter uit Ekehaar (Drenthe). Ze begeleidt haarzelf op gitaar. Met haar teksten neemt ze je mee naar een mooie warme zomerdag of juist naar een regenachtige ochtend. Vooral puur en oprecht, maar ook met een ruwe rand. In 2022 heeft ze haar EP ‘Chasing after thoughts’ uitgebracht.

Crossroad is een blues- en rockband die je gelijk terug rockt naar de 60’s en 70’s. Met flamboyante kleding en flairbroeken zorgen zij voor een sterke unieke stage presence. Tijdens hun energieke live optredens blazen zij met hun eigen touch nieuw leven in het genre.

De Grote Geelstaart is een psychedelische noise-rock band uit Zeeland. Hun geluid is zo vers als de vis waarnaar ze zijn vernoemd en de muziek gaat alle kanten op: van schreeuwende post-punk naar zwaar gitaar- en drumgeweld tot brute noise-rock. De mannen blijven het publiek verrassen met elke wending die de nummers nemen. Gekleed in een witte blouse en stropdas brengen ze in noodvaart een enorme hoop muzikale anarchie. 

Mees is een Nederlandse singer-songwriter. Die schrijft poëtische liedjes over vroeger, jezelf ontdekken, verlies en nog veel meer situaties waar die in beland is. Met diens liedjes probeert Mees de luisteraar herkenning te geven en te raken. Die creëert een cozy sfeer waar iedereen mag zijn wie die wilt zijn en waar iedereen veilig is.

Boaz Tooren, geboren in Boxtel, is een 20-jarige songwriter die Nederlandstalige popnummers schrijft. Zijn nummers hebben herkenbare refreintjes die in je hoofd blijven hangen. Deze worden vertolkt door zijn unieke stemgeluid. Hij is een artiest die positiviteit en liefde centraal heeft staan en dat probeert uit te stralen d.m.v. een balans tussen kwetsbaarheid en energie. Verder heeft zijn muziek een kenmerkende Caribische sound en geeft dat vaak een tropisch gevoel. Met begeleiding van David Koster (Topnotch, Noah’s Ark) is Boaz aan de slag gegaan met het ontwikkelen van zijn eigen muzikale identiteit. Dit heeft hij gedaan in samenwerking met o.a. Duncan Laurance, Ruben Engel, Bram Capel, Midas van Jaarsveld, Luc Weegels en Sjors de Haas. Hiernaast volgt hij nu de Herman Brood Academie (Utrecht). Daarvoor heeft hij de vooropleiding van de Rock Academie (Tilburg) en de opleiding Artiest (Tilburg) succesvol afgrond. Op dit moment is Boaz druk bezig met de voorbereiding van zijn releases voor 2024. Houd voor updates en nieuwe releases zijn Instagram (@boaztooren) in de gaten.

Neem een kijkje in het hoofd van STERRE LIZ (2004) en raak verdwaald in haar vele gedachten en dromen. Als enthousiaste singer-songwriter is ze nu al ruim vier jaar bezig met het schrijven van haar eigen muziek, waarbij ze zichzelf begeleidt op de piano. Ze maakt Engels- en Nederlandstalige popmuziek met een poëtische flair. Met haar eerlijke en persoonlijke teksten over alles dat in haar hoofd gebeurt, hoopt ze dat mensen zich hierin herkennen en zich daardoor wat minder alleen zullen voelen. De magische melodieën, piano en heldere zang maken haar nummers compleet. Ze wordt geïnspireerd door artiesten zoals Pommelien Thijs, Froukje & MEAU. 

The Owls and Orcas zijn kinderen van hun tijd. Ze zijn niet in een vakje te duwen. Van stevige rock en groovende gitaarpop, tot breekbare ballads. En dat vaak in één nummer. In het afgelopen jaar hebben The Owls and Orcas meermaals op de Belgische en Nederlandse podia gestaan. Als echte
entertainers genieten ze op het podium. En dit dragen ze over op hun publiek.  ‘The Owls’, zoals ze zichzelf noemen, omschrijven hun muziek als hun ‘kindje’. De band heeft een duidelijke visie op wat hun muziek moet zijn: muzikaal gelaagd, catchy hooks, verrassende wendingen en een herkenbare sound. Met andere woorden, dit is een band met goesting!