Deelnemers Popsport NL 2023 bekend

De Popsport NL 2023 deelnemers zijn bekend! Grote Geelstaart, XLG, Marin, Divverent, Mansy, Aukje en Alkaline gaan dit najaar het Popsport NL traject in. Dankzij het Popsport NL-traject krijgen deze veelbelovende muziekacts de kans om verder te groeien in hun muzikale carrière.

Het traject bestaat uit een kick-off waar deelnemers elkaar en hun persoonlijke coaches ontmoeten, persoonlijke coaching,  1-op-1 workshops met muziekprofessionals, een bezoek aan muzikale broedplaats KLANK én een videoclip van een liveoptreden. Lees verder om kennis te maken met de Popsport NL 2023 deelnemers!

ALKALINE


Alkaline is een gedreven, alternatieve rockband uit Almere.
De band bestaat uit vier leden: Hemran Sanity (zang/gitaar), Anne Lisabeth (gitaar/zang), Luc Rondini (Bas) en Younes Sekkat (Drums).

Het ontstaan van de band begon in september 2022, toen Hemran en Younes elkaar ontmoetten tijdens een lokale jamsessie in een café. Ze begonnen als duo, maar ze vonden al snel Anne en Luc om de band compleet te maken.

De naam, gekozen door bassist Luc, heeft geen specifieke betekenis voor de band. “Ik zag het op een batterij geschreven staan en dacht: dat kan onze bandnaam zijn,” aldus Luc.

HAPPENSTANCE


De muziek van de 18-jarige singer-songwriter Happenstance is nog volop in ontwikkeling. De nummers ontstaan vanuit zijn favoriete bezigheid: pingelen op de gitaar en de stembanden. Hij werkt deze nummers in zijn slaapkamer uit en neemt ze op. Ook speelt hij zelf de instrumenten in, die hij zichzelf heeft leren spelen.

Zijn teksten komen soms voort uit zijn liefde voor filosofie, en soms omdat bepaalde woorden lekker in een ritme klinken. Zijn inspiratiebronnen zijn Muse, Radiohead en Jack Stauber, maar Happenstance geeft vooral zijn eigen draai aan indie en rock. Het eindresultaat is muziek die ongebruikelijk en toch vertrouwd aanvoelt.

Marin / Happenstance

MANSY


Mansy (20) is een Tilburgse hiphopartiest die scherpzinnige teksten met veelzijdige hiphop beats uit allerlei subgenres combineert.

Dankzij zijn talent voor poëzie en liefde voor hiphopcultuur heeft hij zijn eigen sound ontdekt: diepe storytelling in combinatie met talloze flows. Met metaforen, referenties en pleonasmen zorgt hij voor diversiteit in zijn muziek.

Zijn inspiratie voor de muziek komt uit muziek uit het verleden (nog voor zijn geboorte), het heden en zijn zicht op de toekomst. Grote inspiratiebronnen voor hem zijn J. Cole, Cordae en Sor.

DIVVERENT

Divverent (Dirk Vermeulen) uit Nijmegen combineert hiphop met r&b en house, en creëert zo samen met zijn producer en zijn live-band Sidechain een eigen sound. Zijn emoties vertaalt hij in muziek, door middel van diepe teksten en energieke house-elementen. Hij neemt je mee door een reis van verdriet en helen. Door dit te delen geeft hij je herkenning en het gevoel dat je er niet alleen voor staat.

XLG


XLG is een vijf-koppige rockband uit regio Rotterdam. In 2019 zijn de twee gitaristen, Tim en Jarno, samen met de zanger Simon begonnen in een coverband genaamd Leading Gale. In het voorjaar van 2021 viel de coverband uit elkaar en gingen de drie overgebleven muzikanten samen door met muziek maken. Later dat jaar kwamen Brian als bassist en Robin als drummer bij de band.

Sindsdien is de band omgedoopt naar XLG en begonnen de eerste liedjes vorm te krijgen. In 2022 bracht de band hun EP Rosalina met vier zelfgeschreven nummers uit. Ieder bandlid heeft zijn eigen muzieksmaak, die samen de unieke stijl van XLG vormt.

Zo combineert de bandleden pop-rock, met hardrock elementen en halen ze veel inspiratie uit de harmonische rockbands uit de jaren zeventig. Hun muziek is te vergelijken met Oasis, Joan Jett en een tintje White Stripes.

AUKJE

Aukje is een 19-jarige singer-songwriter die haar ervaringen en gevoelens in haar eigen songs verwerkt. Ze schrijft haar nummers zo dat iedereen zich erin kan verplaatsen en zijn gevoel erin kwijt kan. Muziek is haar grootste passie; het is haar leven. Ze doet niets liever dan haar eigen verhalen vertellen aan elke nieuwsgierige luisteraar. Haar inspiratie haalt ze uit het dagelijks leven en alles wat haar aanspreekt of haar interesse wekt. Aukje schrijft haar songs vaak over mentale problemen en alledaagse tegenslagen. Ze heeft niet een specifieke schrijfstijl, maar schrijft alles op gevoel en doet wat goed voelt.

GROTE GEELSTAART


De Grote Geelstaart combineert post-punk met het theatrale: geen enkel moment weet het publiek welke kant de vijf mannen opgaan. Snoeiharde riffs, finales vol catharsis, monologen, geschreeuw, dan weer twee drummers, dan weer twee gitaristen, kortom: georganiseerde chaos.