DEZE ACTS SPELEN TIJDENS ESNS 2024

Eurosonic Noorderslag (ofwel ESNS) is hét showcase festival van Europa. Iedereen in Europa die iets in de muziekwereld doet, komt jaarlijks, in de derde week van januari, naar Groningen voor dit meerdaagse festival. Veel acts beleefden hier hun springplank naar succes.

Zo kon je in de afgelopen jaren op de verschillende intieme speelplekken in de stad Dua Lipa, Calvin Harris, James Bay, Bastille, George Ezra, Hozier, Nothing But Thieves en Oscar and the Wolf zien. Popsport en Pinguin Radio hosten komende editie samen een podium.

De line-up van ons podium i.s.m. Pinguin Radio is bekend! Deze bestaat uit Anne Nederhoed, Lorena + The Tide, ANNE en Grote Geelstaart.

Pinguin Radio Showcase @ Eurosonic Noorderslag
Datum: Vrijdag 19 januari 2024
Tijd: 20.00 uur t/m 00.00 uur.
Locatie: Tikibar Stage in De Drie Gezusters, Groningen

Meer over de gehele line-up van de Pinguin Radio Showcases is hier te vinden.

Anne Nederhoed

Op 19 januari trappen we om 20:15 – 20:45 uur af met Anne Nederhoed op de Tikibar Stage. In september 2023 bracht Anne Nederhoed haar debuut EP ‘Outgrown‘ uit. Een popplaat over opgroeien en je plekje proberen te vinden als twintiger.

Outgrown heeft meer dan 300.000 streams en de single ‘I Don’t Know What I’m Doing‘ was onderdeel van de Spotify EQUAL Netherlands playlist. Samen met haar band creëert Anne Nederhoed een warme atmosfeer met haar aanstekelijke enthousiasme.

Volg Anne Nederhoed op Instagram

Lorena + The Tide

Lorena + The Tide is een vrolijke Zaanse indie pop/rockband geformeerd rondom singer-songwriter Lorena Visintainer. De band zal van 21.15 t0t 21.45 spelen op de Tikibar Stage in De Drie Gezusters. De band maakt radiovriendelijke muziek met een alternatief randje en een DIY-attitude.

In maart 2022 bracht de band hun debuutalbum “Open Sea” uit, met nummers over vriendschap, doorgaan en hoe het leven een open zee aan mogelijkheden is, waarbij het soms moeilijk is om niet te verdrinken, maar hoe je kan leren surfen op de golven. In mei 2023 brachten ze the Surfer Mixtape uit, met de shortfilm “Surfer: The Short Film“. Naast hun eigen Surfer Tour, hebben ze aftershows gespeeld voor Hozier (Amsterdam) en Wild Rivers (Utrecht).

Volg Lorena + The Tide op Instagram

ANNE

ANNE maakt Nederlandstalige, melancholische, alternatieve pop. Samen met haar drummer, gitarist en pianist zal ANNE in bandformatie optreden van 22:15 tot 22:45 uur op de TikiBar Stage. Met haar eerlijke teksten op verfrissende producties geeft ze luisteraars toegang tot een plek waar haar angsten en littekens zich bevinden. Zo voelt het voor de luisteraar als een openhartig gesprek.

ANNE heeft meegedaan aan Popronde 2023, waar ze door muziekblad OOR geselecteerd werd als één van de acht toptalenten. Andere hoogtepunten zijn haar deelname bij ‘De Nieuwe Notie‘ en haar release ‘MEISJE IN WIT‘ waarmee ze in Spotify Editorial Playlists heeft gestaan. Verder heeft ze met Djaga Djaga de track Spijt Me uitgebracht.

Volg ANNE op Instagram

Grote Geelstaart

Grote Geelstaart is de afsluiter van de Popsport selectie en speelt van 23:15 tot 23:45 uur op de TikiBar Stage in De Drie Gezusters.  De Zeeuwse band combineert post-punk met het theatrale: geen enkel moment weet het publiek welke kant de vijf mannen opgaan. Snoeiharde riffs, finales vol catharsis, monologen, geschreeuw, dan twee drummers, dan weer twee gitaristen, kortom: georganiseerde chaos.

In april 2023 organiseerde de band een eigen festival genaamd Verse Visrock! Daarnaast zijn ze onderdeel geweest van Popsport NL 2023 en zijn ze bezig met het opnemen van hun eerste EP, wat in 2024 zal worden uitgebracht.

Volg Grote Geelstaart op Instagram