Imagine Music Experience Nederland

Popsport Network organiseert met locatie partner MuziekgieteriImagine Music Experience Nederland. Schrijf je in en maak kans om geselecteerd te worden voor het Imagine Nederland weekend van vrijdag 10 t/m zondag 12 mei in Maastricht. Dit staat gelijk aan een weekend vol ontmoetingen en netwerk, blik op de internationale muziekindustrie en natuurlijk héél véél muziek maken.
Op de finaledag speel je in een wedstrijd* en kun je geselecteerd worden als de Nederlandse finalist worden voor de internationale Imagine Music Experience.
*wed·strijd (de; m; meervoud: wedstrijden) – dit woord kennen we natuurlijk niet bij Popsport. Geen stress – ondanks dat we tijdens het Imagine Music Experience weekend een finaledag hebben, ligt daar niet de nadruk op. Het doel van dit weekend is ontmoeting, internationale samenwerking en netwerk, fun en muziek!
Meld je aan!

Wat is Imagine Music Experience?

Imagine Music Experience is een groot internationaal project waarbij internationale uitwisseling en netwerk tussen muzikanten centraal staat. Elk jaar is in deelnemende landen een ontwikkeltraject én finaleweekend, waarbij deelnemers toewerken naar de internationale bijeenkomst. Die zal in 2024 (December*) in Brussel zijn! Met Popsport als partner heeft Nederland ook een plek bij de internationale Imagine Music Experience, waaraan landen als Zweden, Noorwegen, Frankrijk, België, Kroatië en zelfs Brazilië en Zimbabwe mee doen.
*De internationale finale van Imagine Music Experience is in december 2024 in Brussel. De Nederlandse finalist zal hierbij aanwezig zijn. Houd er rekening mee dat je vrij moet kunnen vragen van school/studie of werk in die week. Reis & verblijf worden voor je betaald.
Meer informatie over Imagine Music Experience

Het weekend

vrijdag 10 mei
Je komt vroeg in de middag aan in Maastricht. Je ontmoet de andere muzikanten, volgt een masterclass en in de avond gaan we samen muziek maken. Dit doen we allemaal in de Muziekgieterij! Ook zal er een creatieve workshop plaatsvinden in het Bonnefantenmuseum waar de inspiratie tot creatie centraal zal staan! Je overnacht in het Stayokay Hostel in Maastricht. Je gebruikt het hele weekend een huurfiets van Stayokay.
zaterdag 11 mei
Volle dag Imagine Music Experience! We gaan de stad ontdekken, meer kennis ontwikkelen over de (internationale) muziekindustrie én natuurlijk heel veel muziek maken. Je verblijft weer in het Stayokay Hostel.
zondag 12 mei
Finaledag! Je speelt een show voor publiek in de Muziekgieterij. Een professionele jury kiest wie Nederland gaat vertegenwoordigen tijdens de Imagine Music Experience International Final.
In de avond ga je weer naar huis.
Tijdens het Imagine weekend in Maastricht ontvangen we ook een gast act uit een deelnemend land – gelijk een goede kans om aan je eigen internationale netwerk te bouwen!

Voorwaarden
✅ Deelnemers zijn tussen 13 en 21 jaar oud. (Ben je jonger dan 16? Dan hebben we toestemming van je ouders/verzorgers nodig).
✅ Je bent er het hele weekend bij.
✅ Deelnemers betalen een kleine bijdrage van €25,- p.p. voor het weekend (deze betaal je vooraf).
✅ Bij dit weekend zijn je overnachtingen, maaltijden en huurfiets inbegrepen.
✅ De voertaal tijdens dit weekend is mogelijk Engels.
✅ Je act kan meedoen aan de internationale finale.


DEADLINE: meld je act uiterlijk 24 maart 2024 aan via dit formulier.

Aanmelden!