Check voor je tekent!

Maak jij serieuze stappen met je eigen muziek en word je tijdens of na het Popsport traject benaderd door een partij die jouw potentie ziet? Dan zijn wij sowieso geweldig trots op jou! Maar bieden we je ook de kans om je aangeboden contract (gratis!) te laten checken door het top advocatenkantoor bureau Brandeis, zodat je later niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Hun in entertainmentrecht gespecialiseerde advocaten verzorgen een quick scan van bijvoorbeeld een boekings- management-, platen-, producer- of publishingovereenkomst. Zo weet je waar je ja of nee tegen zegt!

Check it!

Waarom?
Soms worden jou (en je ouders of begeleiders) gouden bergen beloofd. Het is verleidelijk om snel mee te gaan met mooie praatjes over geweldige perspectieven. Je wilt zo snel mogelijk de champagne knallen en de hele wereld laten weten dat je getekend hebt! Later kan blijken dat je contract toch niet zo betrouwbaar is als je dacht en gebeuren er rare en vervelende dingen, bijvoorbeeld op het gebied van financiën of zeggenschap over je eigen muziek. Dat wil Popsport samen met bureau Brandeis voorkomen!

Wat bieden we je aan?
De in entertainmentrecht gespecialiseerde advocaten van bureau Brandeis verzorgen een quick scan van het contract dat je is voorgelegd. Dat kan elke muziekgerelateerde overeenkomst zijn, zoals een boekings- management-, platen-, producer- of publishingovereenkomst. Ze gaan met een geoefend oog door de overeenkomst en geven je hun professionele commentaar. Ze gaan niet op iedere slak zout leggen, maar wijzen je op de belangrijkste aandachtspunten en doen hier en daar eventueel tekstvoorstellen voor gewijzigde bepalingen.

Waarom bureau Brandeis?
Popsport benaderde bureau Brandeis voor deze unieke samenwerking, omdat zij het klappen van de zweep kennen: bureau Brandeis heeft niet alleen de meeste rechtbankervaring per vierkante meter in Nederland, maar ook specifieke kennis van de muziekbranche.

Het advocatenbureau staat de verschillende spelers in de muziekbusiness bij, van artiesten tot platenlabels en van multi channel networks tot distributeurs. Ze zijn op de hoogte van recente ontwikkelingen op het gebied van intellectuele eigendomsrechten muziekcontracten en ze weten wat voor jou als artiest belangrijk is. Ook weten ze alles over de invloed van nieuwe technologische ontwikkelingen op je verdienmodel, en hoe om te gaan met streamingsdiensten als Spotify en Youtube.

Hoe werkt het?
Jaarlijks wordt een beperkt aantal contracten van (oud-)Popsporters door bureau Brandeis gecheckt. Dat is geheel gratis! bureau Brandeis steunt hiermee hét grootste Nederlandse muziektalentenprogramma Popsport. Je zit nergens aan vast: je mag altijd later een andere advocaat kiezen, net zoals bureau Brandeis vrij is om later (andere) partijen bij te staan waar jij mee te maken kunt krijgen. Je krijgt een officiële brief van bureau Brandeis waarin ze deze voorwaarden met je vastleggen, zoals dat standaard verplicht is voor advocaten.

Jaarlijks wordt een beperkt aantal contracten van Popsporters en oud-deelnemers gecheckt. Dat is geheel gratis!  

Mail ons als je jouw contract wilt laten checken