OPNAMES
LIVE SESSIONS 2023

Het zit er weer op! De opnamedag van de Popsport Live Sessions is de jaarlijkse afsluiter van het landelijke ontwikkeltraject Popsport NL. In de studio van De Staat in De Basis nemen de deelnemers een live performance op van hun eigen liedjes. Dit wordt op video en audio vastgelegd door een professionele crew!

De Popsport NL 2023 deelnemers zijn Grote Geelstaart, XLG, Alkaline, Aukje, Happenstance, Divverent en Mansy. 

Fotografie: Marcel Krijgsman

In de studio van De Staat

De artiesten hebben een lange, drukke dag voor de boeg. De eerste act staat al om 9.00 uur klaar om hun live session op te nemen. Samen met Jop van Summeren (De Staat) en Tim van Delft (De Staat) duiken de deelnemers de studio in. 

In de grote, moderne studio van De Staat staan de artiesten met een cameraploeg om hen heen hun nummers te performen. Adrenaline schiet door hen heen, maar gelukkig zien ze de vertrouwde gezichten van hun persoonlijke coaches. Deze coaches uit de muziekindustrie hebben hen helemaal klaargestoomd voor deze liveopnames!

WORKSHOPS, JAMMEN EN FRIET

Bij de Popsport Live Sessions gooien Residents van De Basis hun studio open voor inspirerende en informatieve sessies over o.a. de werking van Spotify (Guus Timmermans van Foxlane en De Speeltuin), het proces van opnemen en releasen (Waltzburg), sounddesign en productie (Sjef van der Heijden alias Koarse) en jammen (Björn van den Boom).

Verder is er een doorlopende jamsessie, de kans om even een ander instrument te pakken en te viben met de andere muzikanten. De deelnemers, coaches en muzikanten van De Basis hebben met elkaar genetwerkt en plannetjes gesmeed. De afsluiting van de dag bestaat uit een gezellige borrel, frietkar en vriendschappen voor het leven.