HOE IS HET NU MET.. Sascha van sultan.?

Vorige maand bracht hij samen met zijn band een nieuwe single uit en dat maakte ons nieuwsgierig! Want, hoe is het nu eigenlijk met Sacha Palies van SULTAN.? Lees verder en laat je inspireren.

SULTAN.

“Dit zijn wij. Auke staat tegen de muur aan, Clemens doet een karatekick in de lucht, en ik (Sacha) ben de linker met verschrikte hoofd.”

Hoe heten jullie, wat is jullie artiestennaam, welke instrumenten spelen jullie, en waarvan moeten we jullie kennen?
“Hallo internet! Mijn naam is Sacha Palies, ik ben zanger/bassist. Ik speel samen met drummer Auke de Vries, en zanger/gitarist Clemens van Laar in de rockband SULTAN.‘. Een tijdje terug hebben we gespeeld in de Amsterdamse Popprijs en dit jaar doen we mee met de Popronde. Wellicht ken je ons daarvan. Zo niet: AANGENAAM KENNIS TE MAKEN!”

Sultan vs. The white carrots 

Tijdens Popsport deed jij mee onder een andere naam, hoe kom je bij SULTAN.?
“Een aantal jaar geleden deed ik mee met Popsport met de band ‘The White Carrots’. Helaas heeft die band het niet lang na de middelbare school volgehouden, alle bandleden gingen andere dingen doen. Samen met Auke en Clemens gingen we aan de slag om een nieuwe rocksound te ontwikkelen. Geïnspireerd door rockbands als Queens of the Stone Age, De Staat & King Gizzard, maar ook door hip-hop artiesten als Tyler the Creator, Kanye West & Wu-Tang Clan.”

Wanneer deed je mee aan Popsport?
“Dat is alweer 10 jaar geleden… in 2011.”

Welk pad heb je bewandeld nadat je het Popsport traject hebt doorlopen?
“Nadat ik mee heb gedaan aan Popsport hebben we ‘SULTAN.‘ opgericht, en in het begin mee gedaan aan lokale wedstrijdjes. Het liep lekker en al snel doken we de studio in. We deden mee aan de Amsterdamse Popprijs, en bereikten de finale. Nu doen we dus mee met de Popronde, alleen tja, corona gooit een beetje roet in het eten, en werden veel concerten afgelast. Hoe dan ook blijven we lekker spelen, zo stonden we laatst in Db’s in een livestream. Toch wel anders, maar ook leuk! Daarnaast hebben we ook livesessies opgenomen die we aankomende tijd gaan releasen.”

Wat heeft Popsport betekend voor jouw (muzikale) carrière?
“Voor mij is Popsport belangrijk geweest want het was één van mijn eerste live ervaringen op een groot podium. Daarnaast heb ik stiekem toch erg veel gehad aan de workshops die ik daar heb gevolgd. Eén quote die een manager daar destijds mij vertelde is mij altijd bij gebleven: ‘Het belangrijkste is dat muziek maken leuk blijft”. Oftewel, ondanks alle externe motivaties is toch echt het belangrijkst dat iedereen uit je band de meeste energie haalt uit het muziekmaken. Dat is echt vet belangrijk, want anders houd je het als band niet vol. “

Vorige maand hebben jullie een nieuwe track gereleased: Airplane Mode. Kan je wat meer vertellen over deze single? 
“Airplane Mode verklankt de chaos van de telefoon. Deze track is geschreven in een zomer waarin Clemens erachter kwam hoeveel rust het gaf om zijn telefoon af en toe thuis te laten. Hij werd gek van de honderden appjes en berichten, en over die gekte hebben we dit nummer gemaakt. Het is een hard ruig nummer geworden, en Yasha Mostert van Zendinger heeft er een erg turbulente clip bijgemaakt waar je vanaf de eerste paar seconden in wordt gezogen. Airplane Mode is één van een vijftal singles die we de komende periode gaan releasen, inclusief videoclip.”

Wensen en dromen?

“De wens is dat we zoveel lol blijven hebben in muziek maken als dat we nu doen. De zoektocht naar nieuwe geluiden en manieren om jezelf uit te drukken is gewoon ontzettend tof. We zijn nu druk bezig met nieuwe singles, en proberen de aankomende jaren weer meer live te kunnen gaan spelen.”

Muziekvraag!

Wat is op dit moment een vaak-gedraaide plaat in jullie band?
“Nou, er blijkt een nieuw album aan te komen, dus in afwachting draaien we nu het ‘Choose Your Weapon’ van van ‘Hiatus Kaiyote’ helemaal grijs.”

Meer horen van Sultan.?

Beluister hun muziek op Soundcloud
Keep updated via Instagram
Check hun muziek op Youtube
www.musicofsultan.com