Summer Recap 2023

Popsport blikt terug op een fantastische zomer met vette speelplekken, internationale uitwisselingen en een gezellig muziekkamp. Dankzij ons netwerk binnen de muziekindustrie was het mogelijk om geweldige ervaringen voor ons Popsport Network te regelen. Lees verder voor een overzicht van onze zomer!

BEST KEPT SECRET 2023 

DEHAZE, NYVE en Rosa van Bommel hebben hun eigen muziek op Best Kept Secret opgetreden! Op een festival met 24.000 bezoekers per dag met acts zoals The 1975, Goldband en Christine and the Queens, hebben deze drie acts bij Secret Artists In Residence mogen optreden. 

DEHAZE heeft samen met zijn strijktrio zich van zijn gevoelige kant laten zien, Rosa van Bommel heeft met haar liveband het dak eraf geblazen en NYVE heeft solo wat van haar unieke nummers met jazz en Bossa nova invloeden laten horen. 

Afbeelding links: NYVE tijdens haar optreden bij Best Kept Secret. 

De livestream met de drie artiesten is hieronder terug te bekijken: 

IMAGINE MUSIC EXPERIENCE NEDERLAND

DAG 1

De deelnemers maken kennis met elkaar en de crew van Imagine Music Experience Nederland in Muziekgieterij.  Ze doen een spel om zichzelf voor te stellen en elkaar beter te leren kennen. 

Elieve (zangeres, schrijver en content) creator komt een Masterclass Branding geven. Een inspirerende middag waarbij ze vertelt hoe artiesten met hun persoonlijke kwaliteiten een wereldwijd publiek bereiken en artiesten TikTok als tool kunnen gebruiken. Tenslotte vertelt Elieve over haar internationale ervaringen met o.a. de producer van Doja Cat en Grammy winnaar Kizzo Tearce. 

Daarna is het tijd om muziek te maken! Onder leiding van musicus en docent Wout van Haaren doen de deelnemers mee aan een jamsessie. Van intense drumsolo’s tot prachtige zangpartijen: er kwam van alles aan bod. 

DAG 2

De deelnemers brengen een bezoek aan Bonnefanten Museum. Pim ten Have (muzikant en docent) komt een workshopdag song inspiratie geven. Hij duikt samen met de deelnemers in de wonderbaarlijke wereld van beeldende kunst. Samen bekijken ze hoe je uit deze kleurrijke wereld inspiratie haalt voor nieuwe songs. 

DAG 3

Tijd voor de finaledag van Imagine Music Experience Nederland! Alle bands en solo-acts staan gespannen in de coulissen, om vervolgens alles te geven tijdens hun optreden in de kleine zaal van Muziekgieterij. In de zaal worden ze toegejuicht door een enthousiast publiek en thuis kunnen fans meekijken via een livestream. 

Alkaline wint de aanmoedigingsprijs, wat betekent dat ze op uitwisseling gaan naar de Belgische variant van Imagine Music Experience. Over de Nederlandse inzending voor de internationale finale van Imagine Music Experience wordt later meer bekend gemaakt. 

PLAY IT LOUD! CRESCENDO

Voor Play It LOUD! Crescendo 2023 (24 tot 29 juli) heeft Popsport een paar deelnemers geselecteerd. Play It LOUD! Crescendo is een muzikaal, sociaal project waarbij jonge, Europese muzikanten (V/X) op internationale uitwisseling gaan in Straatsburg, Frankrijk. 

De deelnemers reflecteren tijdens deze week over onderwerpen zoals safe spaces, identiteit, empowerment, privileges/minorities en equity/equality. Deelnemers gaan het gesprek met elkaar aan en wisselen veel ervaringen en gedachtes met elkaar uit, waardoor er een hechte band in de groep ontstaat. 

Aan het einde van de week hebben ze een beginplan  om evenementen rondom de thema’s gelijkheid en diversiteit in de muziekindustrie te organiseren. 

TOTAALFESTIVAL EN DSOPM SUMMERCAMP

Bliss. en Boaz Tooren hebben geschitterd op het hoofdpodium van het Totaalfestival, een Brabants festival aan de Belgische grens. Beide acts hebben aan een groot publiek hun muziek laten horen en een knallende show gegeven. 

Daarnaast zijn een paar deelnemers naar het DSOPM Summercamp gegaan. Tijdens dit summercamp is er veel muziek gemaakt, een bezoekje gebracht aan poptempel Paradiso en veel kennis opgedaan over muziekproductie, songwriting en instrumenten. Met een knallend optreden in de Q-Factory is deze week vol vriendschap, muziek en mooie ervaringen schitterend afgesloten.