IN DE GREENROOM MET..

ALKALINE

Hoi wij zijn Alkaline! Een vierkoppige band waaronder: Hemran en Jasmine (zang en gitaar), Luc (basgitaar) en Younes (drums). We maken alternatieve rock en zijn geïnspireerd door veel verschillende bands. Wij deden in 2023 mee met Popsport Flevoland en Popsport NL.

“Popsport was een geweldige

ervaring voor ons”

Een challenge: kan je kort samenvatten wat jullie sinds Popsport hebben meegemaakt?

Mijn favoriete highlight was toch wel de Live Session opnemen met de Staat. We waren net terug van een optreden in België en we hadden nog één week om een gloednieuw nummer te schrijven voor de Live Session. Dus 2 dagen na de trip ging ik (Hemran) naar Jasmine’s huis om dat nummer af te schrijven. We hebben in 1 avond het arrangement en de tekst gemaakt voor ons nummer Violet. Ik ben heel trots op hoe goed dat nummer is ontvangen.

Hoe was het voor jullie om met Popsport mee te doen? En wat heeft Popsport voor jullie betekend?

Popsport was een geweldige ervaring voor ons! We begonnen het traject toen de band niet langer bestond dan 5 maanden en nu dat het is afgelopen voelt het alsof we kilometers verder zijn in onze carrière. Door Popsport hebben we onze eerste EP opgenomen, plus onze eerste fotoshoots gedaan samen met Richard Terborg.

Alkaline heeft te maken met de zuurtegraad, wat eigenlijk niks met muziek te maken heeft. Waar komt jullie bandnaam vandaan?

Volgens mij bestond de band pas één maand en we waren aan het brainstormen over bandnemen. We probeerden zelfs een website die bandnamen genereert maar daar kwam niks goeds uit, haha. Uiteindelijk keek Luc naar een oude 9 Volt batterij van mij en dacht: “Alkaline, zo moeten we heten!”

“Repeteer veel en neem wat je doet

serieus, maar vergeet nooit: HAVE FUN!”

Jullie hebben nu natuurlijk al meer dan een paar shows gehad, wat zou je mee willen geven aan de huidige popsporters die dit mogelijk spannend vinden?

HAVE FUN! Repeteer veel en neem wat je doet op het podium serieus, maar vergeet nooit het plezier dat je ervan krijgt. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik nog steeds nerveus wordt van sommige optredens. Ik geloof niet dat zenuwen voorgoed weg gaan, maar dat ik me er wel beter op aan kan passen. Je groeit ermee en ik heb het geluk dat ik niet alleen op het podium hoef te staan, ik krijg veel steun van mijn bandleden.

Stel je voor, de concertgoden geven je de optie om in het voorprogramma van een andere artiest/band te staan, wie zou dat dan zijn? En waarom?

Een jongensdroom voor mij (Hemran) is om voor de Pixies te mogen openen. Ik hou van bands waar de zang wordt gedaan door een man en een vrouw.

Is er nog iets waar jullie een shout-out naar willen geven?

Shout-out naar Mik Augustijn (@kwastloos op Instagram) voor het maken van ons logo en alle artwork die we in 2023 hebben uitgebracht. En shout-out naar Jared Goedhart, onze producer die achter de schermen het vijfde Alkaline lid is.

Benieuwd naar onze andere interviews met Popsporters?