IN DE GREENROOM MET..

PEER

Wij zijn PEER! Een pop-rockband beïnvloed door o.a. Nothing But Thieves en Arctic Monkeys. Wij hebben met Popsport meegedaan in 2015. Heel wat jaartjes geleden, alweer.

“Popsport was te gek! Het was een mooie

stap richting onze muziek serieuzer nemen”

Wat is het vetste wat jullie als band hebben meegemaakt?

Wij zijn gezegend met een aantal mooie hoogtepunten. Optredens in Liverpool en zelfs in India, een aantal van onze songs zijn gebruikt in internationale reclames en netflix-series en recent waren we nog support-act voor een hele grote artiest in België (Pommelien Thijs). Voor al deze dingen zijn we ontzettend dankbaar!

Als er iets was wat je aan jezelf in je Popsport-tijd kon vertellen, 
wat zou dat dan zijn?

Zorg éérst dat de muziek écht is wat je wilt maken en dat het goed is. Ga je daarna pas zorgen maken over hoe je haar zit…

Hoe was het voor jullie om met Popsport mee te doen? En wat heeft Popsport voor jullie betekend?

Popsport was te gek! Het was een mooi stapje richting onze muziek serieuzer nemen en we hebben een aantal goeie tips gekregen over o.a. performance.

Stel je voor, de concertgoden geven je de optie om op jouw droom-venue te spelen, waar zou dat dan zijn? En waarom?

Wembley Stadium in London. Dat is volgens mij de grootst mogelijke venue (en wij dromen groot!).
Het is toch de ultieme droom van iedere band om je muziek met zoveel mogelijk mensen te kunnen delen?! Van ons in ieder geval wel.

“Het is toch de ultieme droom om je

muziek met zoveel mogelijk te delen?”

Jullie bandnaam is PEER, eten jullie dan ook altijd een peertje voor goed geluk?
Of hebben jullie iets anders wat jullie graag eten voor een show?

Hahah, heel geinig. We hebben niet echt bijzondere pre-show dieetwensen. Wel geven we elkaar altijd een hand en geeft onze gitarist Jesper soms een peptalk.

Renzo’s vader (Willem) was in jullie Popsport-tijd ook al jullie manager, hoe heeft hij jullie zien veranderen? En hoe was dat voor hem?

Willem: In het begin was ik voornamelijk begeleider en chauffeur, de jongens waren toen nog 16 jaar oud. Met het groeiende succes kwamen er al snel diverse zakelijke aspecten om de hoek en die heb ik toen in de vorm van management opgepakt. Dat doe ik nog steeds met veel plezier. Inmiddels zijn de jongens zelfstandige volwassen mannen. Daar heb ik wat dat betreft geen omkijken meer naar. Waar ik heel trots op ben is de eenheid van het viertal, hun creativiteit, en de muzikale ontwikkeling die ze hebben doorgemaakt. Dat ze muzikale opleidingen hebben gevolgd en een aantal nu beroepsmatig als muzikant en in de muziek industrie hun geld verdienen. Van je hobby je beroep kunnen maken, hoe mooi is dat?!

Jullie hebben nu natuurlijk al meer dan een paar shows gehad, wat zou je mee willen geven aan de huidige popsporters die dit mogelijk spannend vinden?

Dat vind ik een moeilijke. Wij hebben het ook allemaal zelf uit moeten vogelen en daar zit iets heel moois en belangrijks in, denk ik. Dus ik ga zeggen: Zorg dat je een plek hebt om fouten te kunnen maken en om alles uit te kunnen vogelen. In de repetitieruimte, bij je lokale open-mics of gewoon alleen op je kamer. Doe mee aan de popronde. Probeer in je lokale poppodium het voorprogramma te doen van grotere bands die er spelen. Speel veel en vogel uit hoe het voor jou werkt, eigenlijk.

“zorg dat je een plek hebt

om fouten te kunnen maken”

Is er nog iets waar jullie een shout-out naar willen geven?

Sowieso aan onze manager Willem, en natuurlijk aan onze geweldige fans!

Benieuwd naar onze andere interviews met Popsporters?