Inschrijvingen Popsport 2024 geopend

Droom jij van een muzikale carrière? Schrijf je je eigen nummers?
Wil je groeien als muzikant/band/singer-songwriter/producer/rapper?
Dan is meedoen aan Popsport echt iets voor jou!

Popsport is voor muzikanten tussen de 14 en 21 jaar die graag de volgende stap willen zetten in hun carrière. Of je nu een soloartiest bent, een duo vormt, in een band speelt of in een andere muziekformatie: alle soorten muziekacts zijn welkom.

Daarnaast staan we ook open voor alle genres van popmuziek zoals bijvoorbeeld neo-soul, trap, hiphop, rock, pop en folk.

Schrijf jezelf in en zet de volgende stap als muzikant!

Aanmelden

Hoe ziet een Popsporttraject eruit?

We beginnen met een kick-off in jouw provincie, waarbij je kennismaakt met de andere deelnemende muzikanten. Jullie maken kennis met muziekprofessionals, volgen workshops over de muziekindustrie én leren elkaar beter kennen. Binnen één dag breid je je muzikale netwerk flink uit!
Samen met de regiocoördinator, stel jij een programma aan 1-op-1 workshops samen gebaseerd op jouw wensen (t.w.v. € 1000). Je kunt bijvoorbeeld workshops volgen over songwriting, sociale media, boekingen en andere onderwerpen, er is van alles mogelijk! Deze workshops worden gegeven door onze coaches, die allemaal professioneel werkzaam zijn in de muziekindustrie.
Aanmelden

Wat doe je nog meer bij Popsport?

Bij jouw Popsporttraject krijg je ook een professionele fotoshoot en/of een opnamedag in een muziekstudio.Voorafgaand aan de fotoshoot wordt er met jou gekeken hoe we jouw muziekact het beste visueel neer kunnen zetten. Een professionele fotograaf zet jouw act goed in beeld, met als eindresultaat prachtige foto’s die je kunt gebruiken ter promotie.

Voor de opnamedag word je klaargestoomd door onze coaches. Tijdens de opnamedag neem je één van je eigen nummers op, onder begeleiding van een producer in een professionele studio. Zo heb je uiteindelijk een sterke demo die je met anderen kunt delen.

Elke regio heeft zijn eigen afsluitende showcase, waarbij je de kans krijgt om te laten zien wat je hebt opgestoken tijdens het gehele traject. Nodig hierbij je vrienden en familie uit, om te komen kijken hoe jij het Popsporttraject met een spetterend optreden afsluit!

Bij de showcase stroomt er één act door naar het landelijke traject, Popsport NL. Tijdens dit traject krijg je een persoonlijke coach, die samen met jou een plan maakt om in een paar maanden hard te groeien als artiest. We sluiten dit traject altijd af met een te gekke videoclip van jouw live performance, de Popsport Live Sessions.

Aanmelden

Wanneer vinden de regionale Popsporttrajecten plaats?

Het verschilt per provincie wanneer het Popsporttraject start. Voor 2024 staan de startdata nog niet vast, maar onder voorbehoud kunnen we je wel een indicatie geven wanneer Popsport in jouw regio begint.
Limburg – Januari 2024
Gelderland – Januari 2024
Flevoland – Maart 2024
Zeeland – Eind februari/Begin maart 2024
Brabant – Maart 2024
Drenthe – Eind maart 2024
Friesland – Maart 2024
Aanmelden